Wilson: İncirlik için karar yok basın siyasi aktör değil

Wilson: İncirlik için karar yok basın siyasi aktör değil

DÜNYA Haberleri

ABD Maslahatgüzarı Wilson, IŞİD yönelik operasyonlarda İncirlik hava üssünün kullanılmasıyla ilgili olarak henüz bir karar alınmadığını açıkladı.

ABD'nin Ankara Maslahatgüzarı Wilson, yeni büyükelçilik personelinin göreve başlaması dolayısıyla verilen resepsiyonda bir grup gazetecinin sorularını cevaplandırdı. Ülkesinin Ankara'ya yeni büyükelçi atadığını belirten Wilson, "Bölge çok kritik günlerden geçiyor. Türkiye önemli bir ülke. Bir büyükelçi atanması lazımdı. Zaten ben de bu anlamda yollanmıştım. Kendisi yetkin bir insan" dedi.
IŞİD'e yönelik bir tampon ile uçuşa yasak bölge oluşturulması konusunda ABD'nin ne düşündüğünün sorulması üzerine ise Wilson, "Ziyaretlerde konuşulanlarla ilgili detaya girmek istemiyorum. İyi durumdayız. Birbirimizi iyi anlıyoruz" diye konuştu.
Wilson, Türkiye'nin 49 rehine sebebiyle askerî bir operasyona sıcak bakmadığının nbsp;hatırlatılması üzerine ise "Türkiye'nin hassasiyetlerini algılıyoruz ve anlıyoruz" dedi. Son zamanlarda ABD medyasında Türkiye aleyhinde çıkan haberleri de bir soru üzerine değerlendiren Maslahatgüzar Wilson, şöyle konuştu: "Amerikan basını ABD'nin politikasını yapan aktör değildir." Buket Güven ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...