Kobani neden önemli?

Kobani neden önemli?

GÜNDEM Haberleri

Kobani, Kürtlerin hakimiyet kurduğu Afrin ve Cizire kantonlarının tam ortasında yer alması açısından büyük önem arz ediyor.

Esad rejiminden kurtulan ilk şehir olan Kobani, Kürtlerin hakimiyet kurduğu Afrin ve Cizire kantonlarının tam ortasında yer alması açısından büyük önem arz ediyor. 3 taraf için de bölge farklı anlamlar taşıyor...
gt; IŞİD için neden önemli? nbsp;IŞİD Kobani'yi de alırsa, bölgeler arasında kesintisiz bir irtibat kuracak. Bu bölgelere doğru ilerlemesi de lojistik olarak kolaylaşacak.
gt; Suriye Kürtleri için neden önemli? nbsp;Kobani düşünce, diğer PYD kantonları da zayıflayacak. IŞİD de çok geniş bir alanda egemenlik kuracak.
gt; Türkiye için neden önemli? nbsp;Kobani, IŞİD'in eline geçerse, Türkiye-Suriye arasındaki bir sınır kapısı daha IŞİD'in denetimine geçmiş olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...