Sikorsky, Kartepe'ye çakıldı: 4 şehit

Sikorsky, Kartepe'ye çakıldı: 4 şehit

GÜNDEM Haberleri

Kocaeli'de, helikopterin düşmesi sonucu 2'si subay, 2'si de astsubay olmak üzere 4 asker şehit oldu.

Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalkan ve eğitim maksadıyla Konya'ya doğru seyreden 4 mürettebatlı Deniz Kuvvetleri'ne ait S-70B Sikorsky tipi helikopter, kalkıştan kısa süre sonra radardan kayboldu. Saat 12.18'de havalanan 7 dakika sonra saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilen helikopter için ekipler seferber oldu. Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait CASA uçağı ile dört adet arama kurtarma helikopteri ve uzman ekipler arama faaliyetlerine başladı. Teknik analizler sonucu arama faaliyetlerinin yoğunlaştırıldığı Kocaeli Kartepe Karaağaçlık bölgesinden gece geç saatlerde acı haber geldi. Helikopterin enkazına ulaşılırken mürettebattan kurtulan olmadığı anlaşıldı. Şehitlerin isimleri şöyle:
Dz.Plt.Bnb.Deniz Akdeniz, Dz.Plt. Ütğm.Çağrı Ceyhan, Rad. Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt.
Suadiye Jandarma Komutanlığı kriz masasındaki bütün arama kurtarma ekipleri daha sonra enkaz bölgesine giderek çalışma başlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...