Davutoğlu: Mülteci sorunu ancak böyle çözülür

Davutoğlu: Mülteci sorunu ancak böyle çözülür

Politika Haberleri

Başbakan Davutoğlu, Singapur başbakanı Loong ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Singapur başbakanı Loong ile ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu yaptığı konuşmada nbsp;"Singapur'un G 20 çerçevesinde yapabileceği çok büyük katkılar olacaktır. Singapur'un da bize aynı gözle baktığını görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Singapur ve Türkiye bölgelerinde siyasi istikrarı nbsp;destekleyen iki dost ülke olarak geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edecektir." dedi.

YATIRIMCI TÜRKİYE'DEN KORKUYOR MU?
Singapur Başbakanı Hsien Loong Lee nbsp;basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken kendisine gelen Türkiye'nin çevresindeki kaos yatırımcıyı etkiliyor mu sorusunu nbsp;"Bölgesel zorluklar olsa da istikrarlı ülkelerle uzun vadeli işbirlikleri yapabiliriz. Singapur Türkiye'yi bir fırsat ülkesi olarak görmekte. İŞ camiamızdan 20'den fazla şirket benimle beraber Türkiye'ye geldi. Singapurlu firmalar buradaki potansiyeli gördü. Eğer iş fırsatları varsa, siyasi istikrar varsa biz çalışmaya devam ederiz." şeklinde yanıtladı

MÜLTECİ SORUNU ANCAK BÖYLE ÇÖZÜLÜR
Başbakan Davutoğlu gazetecilerin sorularını yanıtlarken tampon bölge vurgusunu tekrarlayarak "Türkiye'nin güvenli bölge talebi askeri tampon bölge ile nbsp;karıştırılmamalıdır. Mazlum Suriye halkının kendini güvende hissedebileceği bölgeler tesis edilmesini istiyoruz. Hava operasyonları devam ederken güvenli bölge olmazsa çok daha büyük göz dalgalarının olmasından endişe duyuyoruz. Mülteci sorunu ancak böyle çözülebilir." dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...