BM güvenlik konseyi seçimini kaybettik

BM güvenlik konseyi seçimini kaybettik

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi 2015-2016 geçici üyeliği seçiminini kaybetti.

BM Genel Kurulu'ndaki oylamada, yıl sonunda görev süreleri dolacak olan Arjantin, Ruanda, Güney Kore, Avustralya ve Lüksemburg'un yerine, bu ülkelerin grubunda yer alan beş yeni üye için seçim yapıldı. Seçimlerde 'Afrika' grubundan 190 oyla Angola, 'Latin Amerika ve Karayipler' grubundan 181 oyla Venezuela ve 'Asya-Pasifik' grubundan 187 oyla Malezya Konsey'e seçildi.
Türkiye'nin de adaylar arasında yer aldığı 'Batı Avrupa ve Diğerleri' grubunda ise Yeni Zelanda 145 oy alarak üçte iki çoğunluğu sağladığı için Konsey'e seçilirken, 109 oy alan Türkiye ve 121 oy alan İspanya üçte iki çoğunluğu sağlayamadıkları için ikinci tura kaldı. Bu turda ise İspanya 120, Türkiye 73 oy alınca üçüncü tura geçildi.
Seçimin bu turunda İspanya 132 ülkenin desteğini alarak BMGK'ya seçilen beşinci ülke oldu. Türkiye ise son turda 60 oy alabildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...