91 bin esnafın 400 milyon TL faiz borcu silindi

91 bin esnafın 400 milyon TL faiz borcu silindi

Ekonomi Haberleri

Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği'nin aldığı kararla yaklaşık 230 bin kişi rahat nefes alacak. "Masrafsız kredi" için de çalışmalar devam ediyor

Borçlarını ödemekte sıkıntı çeken yaklaşık 91 bin esnafa büyük müjde geldi. Bu durumdaki borçları üstlenen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (TESKOMB), toplam 860 milyon liralık borcun 400 milyon liralık faiz kısmını tamamen sildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Birlik, bir yapılandırma imkânı sundu. Bu uygulamadan kefil olanlarla birlikte yaklaşık 230 bin kişi yararlanacak. Bu büyük bir başarı. Kolay değil, çünkü devlet bile bu tür yapılandırmaları yaparken zorlanıyor" dedi. 2002 yılında bütçedeki her 100 liranın 45 lirasının faiz ödemeleri için ayrıldığını, bugün ise bütçenin sadece yüzde 12'sinin faize aktarıldığını hatırlatan Canikli, şunları söyledi: "Geriye kalan yüzde 88'i, toplumun ihtiyaçları için kullanılıyor. TESKOMB'un 2002'de 63 bin esnafa 100 milyon dolarlık kredi kullandırma kapasitesi vardı. Bugünse bu rakamlar, 400 bin kişiye ve 7.8 milyar dolara yükseldi." TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül de, "10 yıl önce esnaf ve sanatkara verilen kredide yüzde 20 masraf vardı. Hükümetin yaptığı çalışmalarla bu, yüzde 1.5'e kadar düştü. Bunu da kaldırma niyetindeyiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...