O kadına dava yağmuru!

O kadına dava yağmuru!

GÜNDEM Haberleri

Çok sayıda vatandaş ve STK'nın da Kuran'a hakaret eden kadın hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Twitter'dan Kuran'ı Kerim'e ayak basan fotoğraf yayınlayan kadın Bilişim Şube polisleri tarafından yakalandı. Melih Gökçek'in şikayetiyle savcılığın talimatıyla İstanbul'da yaşadığı tespit edilen ve adının G. A. olduğu öğrenilen kadının bilgisayar ve telefonuna el konuldu. Twitter'da 'kedibiti' ismiyle paylaşım yapan kadına açılan davaya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Görmez de müdahil oldu.


Vatandaşlar da davacı oluyor
G. A. nbsp;hakkında çok sayıda STK ve vatandaşın da suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Kuran'ı Kerim'e yapılan saldırıya duyarsız kalmayan vatandaşlar özellikle sosyal medyada çağrılar yaparak, G. A. hakkında Anayasa'nın 216. maddesi kapsamında dava açmak için harekete geçti. Sosyal medyada Atik için yapılacak suç duyurularına ilişkin dilekçe örnekleri yayınlandı.
"Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve kamu barışını bozmakla" suçlanan G. A. isimli kadın ise Kuran'ı Kerim'e hakaret ettiği "kedibiti" hesabını kilitledi.

YENİŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...