İşte Ermenek'teki son durum

İşte Ermenek'teki son durum

GÜNDEM Haberleri

Taner Yıldız bugün yaptığı açıklamada "Şu ana kadar ulaşabildiğimiz kardeşimiz yok." dedi.

Bakan Yıldız kurtarma çalışmalarının devam ettiği Ermenek'teki son durumu aktardı

"Şu anda suyun, maden ocağıyla alakalı çalışmalarımızda bizi etkileyen olumsuz bir yanı bulunmamaktadır. Toplam su açısından baktığımızda 5'te 4'ünü bitirdiğimiz, 5'te birinin suyunu ve çamuru atmaya çalıştığımız bir ocaktan bahsediyoruz.Özellikle işçi kardeşlerimizin yakınlarının beklediği 3 baca vardı, 3 bacaya da girdik. Fakat oradan da beklediğimiz sonucu alamadık, orada işçi kardeşimize rastlayamadık. Demek ki; bu daha da ileri ki noktalarda, desandre ile nefesliğin son bölümlerine doğru bulunduklarını bu vesileyle tahmin ediyoruz.
ÖNERİLERE AÇIĞIZ
Basınçlı suyun etkisiyle tahribatın olduğunu görüyoruz.Tavsiyeleri olanlar oluyor. Biz bunların hepsine açığız dedik. Dün hassasiyet gösteren kamu sektöründen gelen arkadaşlarımız var. Bakıyorlar önerileri varsa söylüyorlar biz de dinleyip değerlendiriyoruz. Sayın Başsavcının açıklamasını okuduk. Önceden de biliyorduk ama sayın başsavcının açıklamasının daha uygun olacağını söylemiştik. Günlük hem ailelerimize hem de işçi kardeşlerimize bilgilendirme toplantılarımız oluyor. Gerçekçi olmamız lazım. Yalnızca doğruları aktarmamız lazım. Bilmediğiniz bir tabloyu önceden tahmin etmek isiz yanıltabiliyor. Süre vermekten ısrarla kaçınıyoruz. "

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...