ABD'li Müslümanlar Erdoğan hayranı

ABD'li Müslümanlar Erdoğan hayranı

DÜNYA Haberleri

ABD'de ki Müslümanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ının İslam dünyası için bir model olduğunu belirtti.

ABD'de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum ve lobi kuruluşu Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin Müslüman dünyası için bir model olmayı sürdürdüğünü söyledi.


ABD'de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum ve lobi kuruluşu Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin Müslüman dünyası için bir model olmayı sürdürdüğünü söyledi. SABAH'a özel açıklamalarda bulunan Awad, "Bence genel olarak Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya çapında Amerikalı Müslümanların da dahil olduğu tüm Müslümanlardan büyük bir hayranlık görüyor. İnsanlar Türk modeline bakıyorlar çünkü Türkiye ekonomik olarak büyüdü, gelişti, meydan okumalar ile yüzleşti ve Türk halkı kendisine hizmet ettiğine inandıkları kimselere, çıkarlarını en iyi temsil edenlere güven oyu verdi." dedi. Daha önce ABD dışişleri bakanlarına da danışmanlık hizmeti vermiş olan Awad, Türkiye ve Türk halkının lidersiz Ortadoğu'da Arap Baharı'nı ezilmiş insanları desteklediğini söyledi. Awad, "Kişisel olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk tecrübesine saygı duyuyorum. Pek çok Müslüman da bence bu şekilde düşünüyor. " dedi.


IŞİD'in Ortadoğu'daki katliamları ve faaliyetleri dolayısıyla İslam'ın ve Amerikalı Müslümanların büyük bir bedel ödediğini söyleyen Awad, "özellikle şu anki ABD yönetiminin başarısız dış politikası bölgedeki kaosu artırdı. ABD medyası da burdaki katliamları Amerikalı Müslümanları tanımlamak için kullanıyor. Dolayısıyla İslamofobi her geçen gün artıyor. Bu da Amerikalı Müslümanları kendi ülkelerinde tehditlerle baş başa kalmalarına neden oluyor" dedi. IŞİD'in Ortadoğu'daki sorunların kaynağı değil, semptomu olduğunu söyleyen Filistin asıllı lider, "IŞİD hastalığın kendisi değil, semptomu. Bölgede yer alan adaletsizlik, demokrasi yoksunluğu, masum insanların öldürülmesinin, özellikle Suriye halkının Esad elinde can vermesi hastalığın kendisi. Bu tür nedenler IŞİD'i meydana getirdi. Sadece IŞİD'i bombalamak çözüm değil. Bu meselelere, IŞİD'in avantajına kullandığı sorunları ve yakınmalara çözecek, yanıt verecek kapsayıcı bir strateji olmalı. " şeklinde konuştu. nbsp;


Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...