Pakistan'da çatışma: 20 ölü

/ Kaynak: AA
Pakistan'da çatışma: 20 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan'ın Orakzay bölgesinde güvenlik güçleri ile Taliban militanları arasında çıkan silahlı çatışmada 20 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'ın aşiretler bölgesi Orakzay'da güvenlik güçleri ile Taliban militanları arasında çıkan silahlı çatışmada, 15 militanın etkisiz hale getirildiği, 2 askerin de hayatını kaybettiği bildirildi.
Askeri yetkililer, silahlı bir grubun Orakzay'ın Şirin Dara bölgesindeki güvenlik güçlerinin kontrol noktasına saldırı düzenlediğini söyledi.
Askerlerin saldırıya karşılık vermesiyle çıkan silahlı çatışmada 15 militanın öldürüldüğünü, iki askerin de hayatını kaybettiğini aktaran yetkili, yaralanan 6 askerin hastaneye sevk edildiğini kaydetti.
Haybar Pakhtun Huvah eyaletinin Bannu ilçesinde yol kenarına yerleştirilen patlayıcı maddenin bir askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu ise iki kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Öte yandan, Ülkenin Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'da terör ile mücadele mahkemesi yargıcının konvoyuna yönelik düzenlenen bombalı saldırıda, ilk belirlemelere göre bir çocuk hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.
Ketta Polis Emniyet Müdürü Abdül Razak gazetecilere yaptığı açıklamada, terör ile mücadele mahkemesi yargıcı Nezir Ahmed Lango'un aracına bombalı saldırı düzenlediğini söyledi.
Razak, kentin Zargun caddesinde yol kenarına park edilen bir araca yerleştirilen bombanın, Longo'nun aracının geçişi esnasında patlatıldığını belirtirken, patlamada sekiz yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiğini, 4'ü polis koruması 25 kişinin yaralandığını dile getirdi.
Saldırının asıl hedefinin Longo'nun aracı olduğunu ifade eden Razak, Longo'nun saldırıdan sağ kurtulduğunu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...