İngiltere, Avrupa Adalet Divanı'nın kararından memnun

/ Kaynak: AA
İngiltere, Avrupa Adalet Divanı'nın kararından memnun

DÜNYA Haberleri  / AA

Başbakan Cameron: "Başka bir Avrupa ülkesine gidip çalışma hakkı, koşulsuz bir hak olmamalıdır. Bu önemli ve memnuniyet verici bir karardır"

İngiliz hükümeti, Avrupa Adalet Divanı'nın göçmen bir Romanya vatandaşının sosyal yardım talebini reddeden Almanya'yı haklı bulması kararından memnun olduğunu bildirdi.
Kararın diğer Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler için emsal oluşturması beklenirken, İngiltere Başbakanı David Cameron, karara ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu önemli ve memnuniyet verici bir karardır. Sağduyuyla verilmiş bir karardır. Doğru yönde atılmış iyi bir adımdır. Başka bir Avrupa ülkesine gidip çalışma hakkı, koşulsuz bir hak olmamalıdır. Sosyal yardımları sınırlayan kurallar bulunmalıdır" diye konuştu.
İngiliz basınında geniş yer bulan kararla ilgili bazı gazeteler, "yeterli maddi kaynağa sahip olmayan AB vatandaşı göçmenlerin İngiltere'ye girişlerinin durdurulabileceği" yorumuna yer verdi.
İngiltere Başbakanı Cameron, gelecek yılki genel seçimi kazanması halinde ülkesinin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğiyle ilgili önce müzakereler yürütmek, daha sonra ise üyeliği referanduma sunmak istiyor. Cameron, AB ülkeleri arasında serbest dolaşıma ve sosyal yardımlardan yararlanmaya sınırlamalar getirilmesi gerektiğini savunuyor. Cameron'ın bu görüşü, kimi zaman diğer AB ülkeleri ile İngiltere arasında birliğin serbest dolaşımla ilgili temel kuralına aykırı talepler olduğu gerekçesiyle gerginliğe neden oluyor.
Avrupa Adalet Divanı dün yalnızca sosyal yardımlardan yararlanmak için başka bir AB ülkesine göç eden ve ekonomik olarak aktif olmayan AB vatandaşlarının bazı sosyal yardımlardan faydalanamayacağına hükmetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...