IŞİD'den Iraklı albaya suikast!

/ Kaynak: AA
IŞİD'den Iraklı albaya suikast!

DÜNYA Haberleri  / AA

Diyala'da terör örgütü IŞİD militanın, askeri birliğe düzenlediği "intihar saldırısı"nda bir albay hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı.

Irak'ın Diyala vilayetinde bir askeri birliğe düzenlenen saldırıda, bir albayın öldüğü, 3 askerin yaralandığı bildirildi.
Diyala Meclisi Güvenlik Komitesi Başkanı Sadık el-Hasani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vilayetin merkez ilçesi Bakuba'nın kuzey doğusunda, terör örgütü IŞİD militanı bir kişinin patlayıcı yüklü araçla, buradaki askeri birliğe "intihar saldırısı" düzenlediğini olayda Albay Faysal ez-Zuheyri'nin hayatını kaybettiği, 3 askerin yaralandığını söyledi.
Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde ordu ve IŞİD militanları arasındaki çatışmalar devam ediyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırılar düzenliyor.
IŞİD militanları yaklaşık 3 ay önce Irak ordusu ve Peşmerge güçleriyle girdiği çatışmaların ardından Diyala'nın Celula ve Es-Sadiye bölgelerini de kontrol altına aldığı açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...