İşte Kürtlerin gizli Kobani planı

İşte Kürtlerin gizli Kobani planı

DÜNYA Haberleri

Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) bileşenlerine mensup 200 savaşçının, sınır hattında Kobani'ye geçmek için beklediği bildirildi.

IŞİD'in 2 aydır işgal etmek için saldırdığı Rojava'nın (Suriye Kürdistanı) Kobani kentinden silah ve patlama sesleri geliyor.
Sınırda bulunan Rûdaw muhabiri, bugün kentin güney ve batısında, YPG, Peşmerge Güçleri, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler ile IŞİD mensupları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.Çatışmalarda, çoğu Kobanili ve Suruçlu olan gönüllüler de silahlı olarak destekte bulunuyor.Kürt güçlerinin stratejik bir plan dahilinde hareket ettiğini, ancak bunun, güvenlik gerekçesiyle daha sonra açıklanacağı bilgisini edindiğini aktardı. nbsp;Kürt Güçleri'nin ilerleyişinin güney cephesinde sürdüğü ve bu bölgenin tümden kontrol edilmesinin yakın olduğu bildirildi.
nbsp;
ENKS savaşçıları sınırda bekliyor nbsp;
Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) bileşenlerine mensup 200 savaşçının, sınır hattında Kobani'ye geçmek için beklediği bildirildi.
Rûdaw'a konuşan Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) yöneticisi Mıstefa Hanifi, Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile yarın yapacakları toplantıdan sonra bazı pratik adımların atılacağını dile getirdi.Hanifi, görüşmelerin içeriğine ilişkin ise askeri konu olduğu için çok şey anlatamayacağını ifade etti.
Rûdaw'a konuşan Kobani Dışişleri Bakanı İbrahim Kurdo ise, YPG yetkililerinin, ENKS savaşçılarına silah vereceğini söylediğini iletti.
nbsp;
Siviller kente dönüyor
Öte yandan, Peşmerge Güçleri'nin Kobani'ye geçişinden sonra sivillerin kente dönüşleri sürüyor.Gün boyunca, kent merkezindeki sokaklarda ve batı ile güney cephelerinde, ağır silahların da kullanıldığı şiddetli çatışmalar meydana geldi.Savaş uçakları, öğlen saatlerinde örgütün halep yolundaki ve kentin güneyindeki hedeflerine operasyon düzenledi.Peşmerge Güçleri de, havan topları ve roketlerle, örgütün, doğudaki ve güneydeki hedeflerine saldırıyor.Çatışmalarda yükselen duman, Suriye sınırındaki Urfa'nın Suruç ilçesinden de görülüyor. nbsp;Türkiye tarafında ise güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri sürüyor.

RUDAW

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...