İran'da güvenoyu tartışmaları

/ Kaynak: AA
İran'da güvenoyu tartışmaları

DÜNYA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı için önerdiği 4'üncü isim Aştiyani de meclisten güvenoyu alamadı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı'na önerdiği Fahreddin Ahmedi Daniş Aştiyani, meclisten güvenoyu alamadı.
Ruhani'nin "üniversite ve yükseköğretim faaliyetlerini yürüten" Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'na önerdiği Aştiyani için mecliste yapılan oylamada 70 evet, 171 hayır oyu kullanıldı. Oylamada, 16 milletvekili de çekimser oy kullandı.
Oylamaya geçilmeden önce mecliste yaptığı konuşmada Ruhani, Aştiyani'nin ülkedeki üniversitelerdeki akademisyenler ve öğrenciler tarafından kabul gören biri olduğunu savunarak, milletvekillerinden güvenoyu vermelerini talep etti.
Ruhani yönetimi, Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı'na ilk olarak Cafer Meylimünferid'i aday göstermiş, Meylimünferid'in meclisten güvenoyu alamaması üzerine Rıza Ferecidana bakanlık için önerilmişti. Ferecidana, meclisten güvenoyu almasına ragmen 9 ay sonra ağustosta, bazı milletvekillerinin meclise sunduğu gensoru önerisi sonucu yapılan oylamada, güvenoyu alamayarak bakanlıktan azledilmişti.
Ferecinada'nın azledilmesi üzerine Ruhani tarafından bakanlık için önerilen Mahmud Nili Abadi de meclisten güvenoyu alamamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...