Güney Kore'deki facia sonrası sahil güvenlikte tasfiye

/ Kaynak: AA
Güney Kore'deki facia sonrası sahil güvenlikte tasfiye

DÜNYA Haberleri  / AA

304 kişinin öldüğü feribot kazasından sonra tasfiye edilen sahil güvenliğin yerini yeni güvenlik birimi alacak.

Güney Kore'de 304 kişinin ölümüyle sonuçlanan feribot kazasından sonra kurulması kararlaştırılan yeni güvenlik birimi, ülkenin sahil güvenlik güçlerinin yerini alacak.
Güney Kore Devlet Başkanlığı Sözcüsü Min Kyung-wook, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı Park In-yong'un yeni kurulacak Milli Güvenlik Dairesi'nin başkanı olarak hizmet vereceğini açıkladı.
Min Kyung-wook, Park'ın askeri deneyimlerinin 10 bin personelin çalışacağı Milli Güvenlik Dairesi'ne büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.
Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na giden Sewol feribotu, 16 Nisan'da Byungpoong adasının 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla sulara gömülmüştü. Kaptan ve mürettebatın terk ettiği feribotta bulunan 325'i lise öğrencisi 476 kişiden sadece 172 kişi kurtulmuştu.
Güney Kore meclisi, feribot kazasıyla ilgili sahil güvenliğe "kazazedeleri kurtaramadığına" yönelik eleştirilerin ardından sahil güvenlik biriminin tasfiye edilmesiyle ilgili yasa tasarısını onaylamıştı.
Halk arasında büyük tepkiye neden olan feribot kazasını "cinayet" olarak niteleyen Devlet Başkanı Park Geun-hye, kazaya ilk müdahalenin yetersiz olduğunu kabul etmiş ve özür dilemişti. Kurbanların ailelerinin, sevdiklerini korumak ve kurtarmak için yeterince çaba göstermemekle suçladığı Başbakan Chung Hong-won da istifasını sunmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...