Berlin'de camiye taşlı saldırı

/ Kaynak: DHA
Berlin'de camiye taşlı saldırı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Almanya'nın başkenti Berlin'de Hasan Basri Camii'ne taşlı saldırı düzenlendi.

Berlin'de Türklerin yoğun olarak oturduğu Kreuzberg semtinde meydana gelen olayda yaralanan olmazken atılan taşlar camide maddi hasara yol açtı. Dün gece gerçekleşen olayda, görgü tanıklarının ifadelerine göre caminin camlarını taşlayan saldırgan ya da saldırganlar, ara sokakta kendilerini bekleyen bir araçla kaçtı. Sabahın erken saatlerinde caminin camlarının kırıldığını fark ettiklerini söyleyen caminin sorumlularından Ömer Uçar, hemen polisi aradıklarını ve olay yerine intikal eden polisin incelemelerde bulunduğunu belirtti. Uçar, camilerine ilk kez böyle bir saldırı düzenlendiğini, daha önce benzeri bir olay yaşamadıklarını ve herhangi bir tehdit de almadıklarını söyledi.

30 YILDIR BİR PROBLEM YAŞAMADIK
Caminin camlarının atılan taşlar sonucu kırıldığını söyleyen Ömer Uçar : "Aslında camimiz küçük, semt mescidi niteliğinde, fazla cemaati olmayan bir ibadethane. Yaklaşık 30 senedir buradayız ve şu ana kadar bir problem yaşanmadı. Komşularımızla ilişkilerimiz çok iyi; zaten bu olaydan sonra etrafımızdaki Alman komşularımız da gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. İnşallah suçlular bulunur ve gerekli cezaya çarptırılırlar. Aksi takdirde bunun önünü alamayız. Avrupa'da yaşayan insanlarımızın endişeli ve kafalarındaki soru işareti giderek büyüyor" dedi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...