Amerikan polisi iki kişiyi daha öldürdü

Amerikan polisi iki kişiyi daha öldürdü

DÜNYA Haberleri

ABD'de polis Hollywood'un merkezinde bir şüpheliyi vurdu, vurulan kişi hastanede hayatını kaybetti. Polis Arizona'da da bir siyahi babayı vurarak öldürdü

ABD'de siyahi Amerikalıların yoğun protestolarına rağmen iki kişi daha polis tarafından öldürüldü. ABD'nin Los Angeles kentinde polis şüpheli bir kişiyi çok sayıda turistin bulunduğu Hollywood'da sokak ortasında vurdu. Kesici alet taşıdığı ve etrafa tehditler savurduğu belirtilen şahıs, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak burada hayatını kaybetti. Kentin en işlek ve popüler yerlerinden Hollywood bulvarında "şöhretler kaldırımı"na yakın bir noktada, çok sayıda turistin önünde meydana gelen olayın ardından cadde trafiğe kapatıldı. ABD'nin Arizona eyaletinde de 34 yaşındaki Rumain Brisbon adlı siyahi Amerikalı, 2 ve 9 yaşlarındaki çocuklarına yemek götürdüğü sırada beyaz bir polis tarafından vurularak öldürüldü. Brisbon'un silahsız olduğu belirtildi. Bölge polis sözcüsü Trent Crump, bir polisin yüksek sesli müzik dinlediği gerekçesiyle Brisbon'un aracını durdurduğunu, polisin, silahı olduğu ve kullanacağı düşüncesiyle Brisbon'a iki el ateş ettiğini bildirdi.
ÜLKE ÇAPINDA PROTESTOLAR
ABD'de önce Michael Brown'u Ferguson'da öldüren polis, sonra da New York'ta siyahi Amerikalı Eric Garner'ı gözaltı sırasında boğazını sıkarak ölümüne sebep olan polis hakkında takipsizlik kararı verilmesi üzerine Washington, New Haven, New Jersey, Colorado, Denver, Los Angeles, Boston, Chicago ve Miami'de protestolar gerçekleştirildi. Göstericiler Miami'de otoyolu kapattı. nbsp;
SİYAH PROTESTOCULAR BU DEFA MAĞAZALARI HEDEF ALDI
Yüzlerce protestocu New York'ta Columbus Circle'daki iki mağazayı bastı. Protestocular, siyahların polis tarafından öldürülmesini temsilen müşterilerin şaşkın bakışları arasında bir süre yerde yattı. Polis Manhattan'da yolu kapatan bazı göstericileri gözaltına aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...