İngiltere sadece 90 mülteciye kapılarını açtı

İngiltere sadece 90 mülteciye kapılarını açtı

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de hükümet, az sayıda Suriyeli mülteciyi ülkeye alması nedeniyle eleştiriliyor.

İngiliz hükümetinin bu yıl başından beri yürüttüğü "Korunmasız Kişileri Yeniden Yerleştirme" programı çerçevesinde sadece 90 Suriyeli mülteciyi ülkeye alması eleştirilere neden oldu.

MUHALEFETTEN BÜYÜK TEPKİ

İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin Gölge İçişleri Bakanı Yvette Cooper, Parlamento'nun alt kanadı Avam Kamarası'nı ülkeye şimdiye kadar alınan Suriyeli mültecilerin sayıları ve mültecilere yapılan yardımla ilgili soruları yöneltmek üzere acil oturuma çağırdı. Oturumda soruları hükümet adına Güvenlik ve Göçten Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı James Brokenshire yanıtladı.

EN KÖTÜ MÜLTECİ KRİZİ

Yvette Cooper, 3,2 milyon Suriyelinin bölgedeki çeşitli ülkelerde mülteci konumunda bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
"Suriyeli mülteciler Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak gibi ülkelerde bulunuyor ve bu ülkeler mültecilere çok büyük yardımda ve destekte bulunuyor. Birleşmiş Milletler, dün Cenevre'deki konferansta ülkelerden Suriyeli mültecilere yardımlarını artırmasını istedi. Peki dün BM daha fazla yardım talep ettiğinde İngiltere ne yaptı? Hiçbir şey. Neden? Bu 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana karşı karşıya olduğumuz en kötü mülteci krizidir."

"SADECE 90 MÜLTECİYİ ALDIK"

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May'in uzun süren baskıların ardından Suriyeli mültecilerin İngiltere'ye alınmasıyla ilgili bu yıl başında "Korunmasız Kişileri Yeniden Yerleştirme" programını açıkladığını hatırlatan Cooper, "İçişleri Bakanı bu program çerçevesinde ocak ayında birkaç yüz kişiye yardım edileceğini söyledi. Ancak bir yıl sonra sadece 90 mültecinin ülkeye alındığını görüyoruz. Bu kesinlikle yeterli değildir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...