Nobel Barış Ödülü töreninde güvenlik zaafı

/ Kaynak: DHA
Nobel Barış Ödülü töreninde güvenlik zaafı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Norveç'in başkenki Oslo'da belediye konferans salonunda düzenlenen Nobel Barış Ödülü törenine güvenlik zaafı damgasını vurdu.

Tören devam ederken, ödül alan 17 yaşındaki Pakistanlı Malala Yousafzai'nin önüne fırlayan Meksikalı bir genç, Meksika bayrağı açtı. Malala Yousafzai madalyası ve diplomasını aldığı anda önüne gelerek bayrak açan genç, "Lütfen Malala biraz da Meksika'yı anlat" dedi. Eylemci gencin Nobel barış Komitesi Başkanı Tphorbjörn Jagtland ve ödülü alan Malala'ya kadar yaklaşması törendeki güvenlik zaafını ortaya koydu. Gencin yakalanarak dışarı çıkarılmasının ardından Emniyet müdürlüğünde bir açıklama yapan Komiser Johan Frederiksen, Meksikalı gencin kasım ayında Norveç'e gelerek iltica talebinde bulunduğunu belirterek, "Eylemci genç belediye binasına biletsiz ve kimliksiz bir şekilde girmiş. Nasıl girdi bilmiyoruz ama tahmininiz, diğer konuklarlar davetiyelerini göstererek girerken onların arasında girdiği şeklinde. İçeride ayrıca güvenlik kontrolünden geçmiş üzerinde tehlikeli bir şey bulunmayınca ayrıca bilet sorulmamış. Güvenlik zaafımızla ilgili soruşturmamız devam ediyor" dedi.

Salonda bulunan VG Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Torry Petersen, salonda güvenliği sağlayan gizli servis elamanlarının gencin ne yaptığını anlamakta biraz geciktiklerini belirterek, "Güvenlik zaafı nedeniyle daha büyük bir olay veya katliam yaşanabilirdi" dedi. Gözaltına alınan eylemci Meksikalı gencin öğrenci olduğu ve geçmişi hakkında bilgi edinilmeye çalışıldığı bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...