Amerikan ahlakı, Bush'u yargılayacak mı?

Amerikan ahlakı, Bush'u yargılayacak mı?

DÜNYA Haberleri

Dünyada ölümlere sebep olan liderler dolaylı olarak sorumlu tutulabiliyor ve savaş suçlusu olarak yargılanabiliyor. Peki ya Bush, yargılanacak mı?

Dünyanın her yerinde yaşanan savaşlar sonrası liderler 'ölümlere sebep olma' nedeniyle savaş suçlusu ilan edilip yargılanabiliyor. Ancak, bazı yargılamalar ise 90'lı yıllara damgasını vuran Bosna Soykırımı'nda olduğu gibi savaş suçlularının serbest bırakılmasıyla sonuçlanıyor. Aynı, 'Sırp kasabı' ünvanını taşıyan cani Ratko Mladic (davası sürüyor) ve dönemin Sırp liderleri gibi, davaları süren ama bir türlü cezaları netleşmeyen bu insanlar bir bir serbest kalıyor. Nitekim soykırımın baş aktörleri, bugün 'siyasi' arenada nefret söylemlerini sürdürüyor. Devrik liderleri savaş suçlusu ilan edip, Mısır'da olduğu gibi 'demokrasi'ye aykırı yollarla başa gelmiş insanları 'demokrat' olarak niteleyen Amerikan ahlakının yarın bu liderleride savaş suçlusu olarak ilan edip 'demokrasi' naraları atabilecek olması aşikar. Peki ya, on binlerce insanın hayatına kasteden devrik liderler savaş suçlusuyken, dolaylı olarak verdiği emirlerle on binlerce insanın hayatına kasteden, eli bir nevi kana bulanmış George W. Bush savaş suçlusu ilan edilecek mi? Katledilen binlerce masumu bir kenara koyarsak, binlerce 'Batılı' askerin ölümüne neden olan ve yayınlanan dehşet verici raporlar 'yargılama' gerektirmiyor mu? İşkencenin Amerikan ahlakına ve değerlerine uygun olmadığını dile getiren Amerikan sözcüleri ve Amerikan hükümeti, demokrasi ve insan haklarıyla bu kadar çelişirken bizlerden 'demokrasiye' inanmamızı nasıl bekleyebilir? Soruyoruz, eğer tüm bunlar savaş suçu değilse nedir? Soruyoruz, 'Amerikan ahlakı' George W. Bush'u yargılayabilecek mi? nbsp;

Amerikan ahlakı, Bush'u yargılayacak mı?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...