Trabzonspor'un rakibi, Maradona'nın takımı

Trabzonspor'un rakibi, Maradona'nın takımı

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Ligi 2'inci turunda Trabzonspor'un rakibi olan Napoli, İtalya'nın en köklü kulüpleri arasında yer alıyor.

UEFA Avrupa Ligi 2'inci turunda Trabzonspor'un rakibi olan Napoli, İtalya'nın en köklü kulüpleri arasında yer alıyor. Türk futbolseverler Napoli'yi dünya futbolunun unutulmaz yıldızı Maradona'nın forma giydiği ve şampiyonluk yaşadığı takım olarak da tanıyor. 1 Ağustos 1926'da kurulan mavi beyaz renklere sahip olan kulüp Young Boys, Sparta Prag ve Sloven Bratislava ile mücadele ettiği I Grubu'nu 4 galibiyet, bir mağlubiyet ve 1 beraberlikle 13 puanla zirvede bitirdi. Teknik direktörlüğünü Rafael Benitez'in yaptığı İtalyan kulübün kadrosunda Gonzalo Higuain, Marek Hamsik, Dries Mertens, Jose Maria Callejon, Lorenzo İnsigne, Raul Albiol, Michu, Jorginho, Gökhan İnler ve Duvan Zapata gibi yıldız futbolcular bulunuyor.
UEFA KUPASINI KAZANDI
Napoli, 1989'da Alman takımı Stuttgart'ı 2-1 ve 3-3'lük iki maç sonucunda yenerek UEFA Kupası'nı müzesine götürdü, 2 kez İtalya Ligi, 5 kez de İtalya Kupası şampiyonluğuna uzandı.
LİGDE 7'İNCİ SIRADA
Serie A'da 36 puanlı lider Juventus'un 12 puan gerisinde 24 puanla 7'inci sırada bulunan Napoli, 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti. Bir dönem unutulmaz futbol yıldızı Maradona'nın da formasını giydiği Napoli, maçlarını 60 bin kişilik Stadio San Paolo stadyumunda oynuyor. Mavi beyazlılar, Azzuri ve kentin eski ismi olan Partenopei takma isimleriyle anılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...