Havada büyük panik! Tam inecekken...

Havada büyük panik! Tam inecekken...

GÜNDEM Haberleri

THY Samsun-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'na iniş için alçaldığı sırada kuş sürüsüne girince havada büyük panik yaşandı.

Türk Hava Yolları'nın TK 2807 sefer sayılı Airbus 320 tipi yolcu uçağı, Samsun-İstanbul seferini yapmak için havalandı. Uçak İstanbul'a iniş için son yaklaşmaya girerken alçalmaya başladı. Tam bu sırada büyük bir kuş sürüsüne girince havada büyük panik yaşandı. Paniğin atlatılmasının ardından uçak herhangi bir tehlike yaşamadan başarılı bir şekilde Atatürk Havalimanı'na indi. Yolcular terminale taşınırken kontrol için THY teknik hangarına alınan uçağın 1 numaralı motor pallerinde hasar oluştuğu tespit edildi. DHMİ Apron Harekat Merkezi ekiplerinin nbsp; uçağın indiği 17-35 sol pistinde yaptıkları incelemede 40'a yakın kuş ölüsü bulundu. 2014 yılında çoğunluğu THY olmak üzere 20'den fazla uçak Atatürk Havalimanı'na iniş-kalkışlarda kuş sürülerine çarptı. DHMİ pilotların korkulu rüyası haline elen kuş sürüleriyle mücadele için iki seyyar kuş kovma cihazı almaya karar verdi.

Cemil YILDIZ / ÖZEL HABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...