Maaşa zam işe son

Maaşa zam işe son

Ekonomi Haberleri

Yöneticilerin işini kolaylaştıran İK yazılımları artık çalışanların yıl sonunda işe devam edip etmeyeceğine, zam alıp almayacağına bile karar verebiliyor

Gelişen teknolojiyle beraber İK (insan kaynakları) süreçlerini bilgisayarlara emanet eden firmaların sayısı hızla artıyor. 10 yıl öncesine göre hayal bile edilemeyen bir noktaya gelen İK yazılımları yöneticilerin işlerini kolaylaştırmakla kalmıyor, artık yönetici adına da karar veriyor. Poldy İK Yönetimleri Sistemleri Genel Müdürü Kadri Demir, çalışanların yıl sonunda işe devam edip etmeyeceğine, zam alıp almayacağına bilgisayarların karar verebilir hale geldiğini söyledi. Kendilerinin de bu alanda çalıştıklarını ve firmalara İK desteği sağladıklarını ifade eden Kadri Demir, "İK yazılımlarında ciddi anlamda gelişmeler var. Yöneticiler çalışanlarının performansını çok daha iyi ölçebiliyor. Oluşturduğumuz parametre ve algoritma sayesinde mesela performansı düşük, yeteneği olmayan kişileri rahatlıkla belirleyebiliyoruz. Yazılım bu konuda yöneticileri yönlendiriyor. 'A çalışanınızın performansı düşük bunun üzerinde biraz daha çalışmanız gerekir' diyor. Ya da 'bu kişiyi işten çıkarın' diye öneride bulunuyor" dedi. Aynı şekilde şirketteki yetenekleri yazılım sayesinde keşfedebildiklerini ifade eden Demir, "Yetenek kriterlerimiz var. Firmaların ellerindeki yetenekleri keşfetmelerini sağlayıp 'işte bunlar sizin yıldızlarınız' diyebiliyoruz. Ücret politikalarında yol gösteriyoruz" diye konuştu. nbsp;
Yaptıkları işin insan kaynakları kayıtlarını elektronik ortama taşıyarak ölçülebilir hale getirmek olduğunu ifade eden Kadri Demir, "Türkiye'de yerli ve yabancı 60'a yakın firmaya hizmet veriyoruz. Yüzde 100 yerli bir firmayız. Sadece İK odaklı çalışıyoruz. İşe alım sürecinden işten çıkana kadar bütün süreçleri yönetiyoruz. E-bildirge yapıyoruz, bu bilgilerin SGK'ya otomatik olarak gönderiyoruz. İnsan kaynakları yönetimini otomasyona çevirerek yüzde 40 verimlilik sağlıyoruz. Hedefimiz 'bulut' üzerinden yurt dışına açılmak" dedi.


İnsan kaynaklarımız yabancıya emanet
Türk şirketlerin insan kaynakları süreçlerini yabancılara emanet ettiğine dikkat çeken Poldy İK Yönetimleri Sistemleri Genel Müdürü Kadri Demir, "Türkiye'de ilk 10 bin şirketin İK departmanları bulunuyor. Bunlarında yüzde 80'ini yabancı İK yazılımı kullanıyor. Sırf moda olduğu için yabancı şirketleri tercih ediyorlar. Oysa biz yabancılara göre daha makul fiyatlarla hizmet veriyoruz. Neredeyse yarı yarıya fiyat avantajımız var. Yıllık anlaşma yapıyoruz. Tek versiyonumuz var. Yabancı firmalar her güncelleme için ayrı bir ücret alırken biz güncellemeleri ve yasal değişiklikleri ücretsiz sunuyoruz. Kanunları iyi biliyoruz ve sistemlerimize hemen adapte edebiliyoruz" dedi.
ÖMER TEMÜR


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...