Hollanda'ya Ebola şüphesiyle getirilen kişi iyileşti

/ Kaynak: AA
Hollanda'ya Ebola şüphesiyle getirilen kişi iyileşti

DÜNYA Haberleri  / AA

Ebola virüsü bulaştığı şüphesiyle iki hafta önce Liberya'dan Hollanda'ya getirilen Nijerya vatandaşının iyileşerek geri döndüğü bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı, Utrecht Akademi Hastanesi'nde uygulanan tedavi sonucu iyileşen Nijerya vatandaşının, görev yeri olan Liberya'daki Birleşmiş Milletler'e bağlı barış gücüne katılmak üzere ayrıldığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığına bağlı Devlet Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü, Rotterdam'daki Erasmus Akademi Hastanesi ve Almanya'nın Hamburg kentindeki Bernhard-Nocht Enstitüsü'nde yapılan laboratuvar incelemelerinde hastanın virüs taşımadığının tespit edildiğini açıkladı.
Özel bir uçakla 6 Aralık'ta Hollanda'ya nakledilen Nijerya vatandaşının tedavisi, Utrecht Akademi Hastanesi'nde Ebola hastaları için ayrılan özel bölümde yapıldı.
Dünya Sağlık Örgütü'nün talebiyle Hollanda'ya getirilen hastanın, Liberya'daki BM barış gücünde görevli Nijeryalı bir asker olduğu açıklanmıştı.
Ebola salgınıyla mücadele kapsamında daha önce Batı Afrika'ya iki kez tıbbi malzeme taşıyan askeri gemi gönderen Hollanda hükümeti, bunun yanı sıra bölgeye 35,1 milyon avroluk yardım sözü vermişti.
Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanlığının ayırdığı bütçenin, büyük oranda Kızılhaç, Birleşmiş Milletler ve Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü kanalıyla kullanılması kararlaştırılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...