İngiltere Dışişleri Bakanı, Sibsi'yi tebrik etti

/ Kaynak: AA
İngiltere Dışişleri Bakanı, Sibsi'yi tebrik etti

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Tunus'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi Baci Kaid es-Sibsi'yi kutlayarak, destek sözü verdi.

Hammond yaptığı açıklamada, "Baci Kaid es-Sibsi'yi Tunus'un ilk demokratik cumhurbaşkanlığı seçimindeki zaferinden dolayı kutluyorum. Tunus halkının demokratik sürece bağlılığını takdirle karşılıyorum" dedi.
Seçime yüksek katılım oranının Tunus'un demokratik hükümet istediğini ortaya koyduğunu ifade eden Hammond, "Tunus'la güçlü ve büyüyen ortaklığımıza değer veriyoruz. Cumhurbaşkanı es-Sibsi ile önümüzdeki zorlukların üstesinden gelmek ve güvenlik, istikrar, ticaret ve yatırım gibi alanlardaki ortak ilgi alanlarımız için çalışmayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Nida Tunus Partisi'nin lideri Sibsi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oyların yüzde 55,7'sini alırken, geçiş dönemi Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsıf el-Merzuki yüzde 44,3'te kalmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...