Fransa Başbakanı: 'Terör saldırısı değil'

/ Kaynak: DHA
Fransa Başbakanı: 'Terör saldırısı değil'

DÜNYA Haberleri  / DHA

Nantes'ta gerçekleşen olay sonrası Fransa Başbakanı Manuel Valls saldırının terör saldırısı olmadığını açıkladı.

Nantes'ta 36 yaşındaki erkek sürücü kamyonetin direksiyonunu yaklaşık 300 kişinin bulunduğu yılbaşı pazarına doğru kırarken olayda bir bölümü ağır olmak üzere 11 kişi yaralandı. Poliste suç kaydı bulunan sürücünün ailevi sorunları olduğu, psikolojik tedavi gördüğü belirlenirken kamyoneti kullandığı sırada sarhoş olduğu iddia edildi. Sürücü, kamyonetiyle yılbaşı pazarında bulunanların üzerine direksiyonu kırdıktan sonra kendini bıçaklayarak intihara teşebbüs etti ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Cumartesi günü Joue-les-Tours kentinde polis karakoluna bıçakla saldırı düzenlenirken, pazar günü Dijon kentinde yine bir sürücü 13 kişiyi aynı biçimde kasıtlı olarak yaralamıştı. Pazar günkü saldırıyı gerçekleştirenin Afrika kökenli bir Fransız olduğu, psikolojik tedavi gördüğü ve önceden Strasbourg'ta yaşadığı ifade edildi. Dijon savcısı Marie-Christine Tarrare saldırganın 2001 yılından itibaren 157 kez klinikte tedavi gördüğünü açıkladı.
Ülkede yaşanan üçüncü saldırının ardından yılbaşı pazarları başta olmakla birlikte yaya ve turistlerin yoğun olduğu noktalarda denetimler artırıldı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...