Hindistan'da Bodo terörü: 48 ölü

Hindistan'da Bodo terörü: 48 ölü

DÜNYA Haberleri

Hindistan'nın kuzeydoğusunda Bodo militanlarınca düzenlenen saldırılarda, en az 48 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Assam eyaleti polisi, militanların Kokrajhar ve Sonitpur bölgesinde beş ayrı saldırı gerçekleştirdiğini belirtti. En az 48 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Ölenler arasında 10 kadın ve 13 çocuğun olduğu ifade ediliyor. Militanların, saldırıları hafta sonu polis tarafından öldürülen iki üyelerinin intikamını almak için yaptıkları bildirildi. Hindistan Başbakanın Narendra Modi, twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak, dualarının hayatını kaybeden masum insanlarla olduğunu kaydetti. İçişleri Bakanı Rajnath Signh, Bodo militanlarınca yapılan saldırıları şiddetli kınadığını belirterek, masum insanları öldürmenin hiç bir gerekçesinin olmadığını vurguladı.

BODOLARIN MÜSLÜMANLARA SALDIRILARI
Bölgedeki etnik azınlıklardan Bodolar, özerk bir bölge için uzun süredir mücadele veriyor. 2012'de Bodolar ile Müslümanlar arasında çıkan çatışmalarda 80'den fazla kişi ölmüş, yaklaşık 40 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...