Meksika'da polisin cinayetlere karıştığı ortaya çıktı

/ Kaynak: AA
Meksika'da polisin cinayetlere karıştığı ortaya çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Meksika'da polisin, 2010 ve 2011'de ülkenin kuzeyindeki Tamaulipas eyaletinde 260 göçmenin öldürülmesine karıştığı ortaya çıkarıldı.

Tamaulipas Başsavcılığı, merkezi ABD'de bulunan bir düşünce kuruluşunun Meksika'daki göçmen ölümleriyle ilgili çalışması için kendilerinden talep ettiği arşiv belgelerini ilk kez kamuoyuyla paylaştı.
Savcılık, ülkenin kuzeyindeki San Fernando bölgesinde 2010'da 72, 2011'de de 193 göçmenin katledilmesinde yerel polisin sorumluluğu olduğunu kabul etti.
Yerel polisin Zeta uyuşturucu çetesiyle hareket ederek kartelin askeri gibi çalıştığını belirten Savcı Alvaro Alba Terrazas, bazı polislerin de uyuşturucu çetelerinden para aldığının tespit edildiğini kaydetti.
Savcılığın açıklamasının ardından bir polis gözaltına alındı.
Göçmen cinayetleriyle ilgili çalışmayı yapan düşünce kuruluşu, polisin, yaklaşık üç ay önce ülkenin güneyindeki Guerreo eyaletinde 43 öğrencinin kaçırılmasıyla da bağlantılı olabileceği uyarısında bulundu.
Meksika Güvenlik Arşivi yetkileri, San Fernando'daki cinayetlerle ilgili belgelerin açıklanmasının, ülkedeki insan hakları ihlallerinin araştırılması için önemli bir adım olduğunu kaydetti.
Siyaset bilimci Denise Eugenia Dresser Guerra de suç örgütleriyle işbirliği yapan yerel polisinin halkın güvenliğini sağlayamayacağına dikkati çekerek ''Polis, parayla adam öldürüyor. Ne yazık ki bunu ortaya çıkarmamızı sağlayacak bir yasa yok'' dedi.
ABD'nin Texas eyaleti ile sınır komşusu olan Tamaulipas'ta, 2010 ve 2011'de sınırı geçmeye çalışan çok sayıda göçmen uyuşturucu çeteleri tarafından kaçırılmıştı. Kaçırılan göçmenlere ait olduğu sanılan cesetler, Nuevo Leon'daki toplu mezarlarda bulunmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...