Çin bazı okullarda yeni yıl kutlamalarını yasakladı

/ Kaynak: AA
Çin bazı okullarda yeni yıl kutlamalarını yasakladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin'in doğusundaki Cıciang eyaletindeki bazı okullarda yeni yıl kutlamalarının yapılmasının yasaklandığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberinde, eyaletin Vıncou kentinde ana okuldan liseye kadar tüm öğretim kurumlarında yeni yıl kutlamalarının yapılmasının yasaklandığı belirtildi.
Vıncou kentindeki Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin kentteki tüm okullarda yeni yıl temalı etkinlik ve kutlamaların yasaklanmasına ilişkin karar aldığı ve konuyla ilgili denetimlerin olacağı ifade edildi.
Alınan kararla Fener, Ejderha Kayığı ve Ay Çöreği gibi Çin'in geleneksel festival ve bayramlarının okullarda vurgulanmasının amaçlandığı belirtildi. Okulların ayrıca geleneksel bayram ve festivallerin anlamlarını öğrencilere anlatma zorunluluğu olduğuna değinildi.
Okullarda yeni yıl kutlamalarının yasaklanmasının, Batı kültürünün etkinliklerine karşı olmadığı, ancak Çinlilerin Batı kaynaklı festivallere karşı takıntılarını tersine çevirmek olduğu kaydedildi.
Diğer yandan Çinli gençler arasında yeni yıl kutlamalarının moda haline geldiği ve yeni yıl zamanı alışveriş yapmanın, arkadaşlarla akşam yemeğinde birlikte olmanın ve eğlence düzenlemenin giderek yaygınlaştığına dikkat çekilerek, Çin kültüründe yozlaşmaya karşı uyarıda bulunuldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...