'Tır savcıları'na ihraç yolu açıldı

'Tır savcıları'na ihraç yolu açıldı

GÜNDEM Haberleri

Suriye'ye yardım götüren MİT tırlarına operasyon emri veren savcılara meslekten ihraç yolu açıldı.

HSYK, MİT tırlarını durduran dört savcı için soruşturma izni verdi. Soruşturma sonunda kınama, yer değiştirme ve meslekten ihraca varıncaya kadar disiplin cezalarına hükmedilebilecek. 1 Ocak 2014'te Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, 19 Ocak 2014'te Adana'nın Ceyhan ilçesinde MİT'e ait tırlara baskın yaptıran savcılar için HSYK önemli bir karara imza attı. Adana eski savcıları Aziz Takçı ile Özcan Şişman, dönemin Kırıkhan Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu ve Kırıkhan Savcısı Yunus Alkan hakkında HSYK 3. Dairesi tarafından başlatılan inceleme sona erdi. HSYK 3. Dairesi, 4 savcı hakkında 18 Şubat'ta 'usule aykırı işlemler' saikiyle inceleme izni vermişti. HSYK tarafından görevlendirilen müfettişler raporu tamamlayarak 3. Daire'ye sunmuştu. Müfettişler, savcılarla ilgili soruşturma açılmasını talep etmişti. Müfettişlerin 4 savcı hakkında hazırladığı raporu inceleyen HSYK 3. Dairesi, 4 savcı hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Savcılarla ilgili soruşturmayı ise HSYK 2. Dairesi yürütecek. Soruşturmanın sonunda 4 savcı hakkında kınama, yer değiştirme ve meslekten ihraca varıncaya kadar disiplin cezalarına hükmedilebilecek.
Hangi suçlar yöneltiliyor?
Adana eski Savcısı Özcan Şişman, "Tırların aranması konusunda Kavalcıoğlu'na talimat vermek", Adana Savcısı Takçı "Tırların aranması konusunda talimat vermek", Kırıkhan Başsavcısı Yaşar Kavalcıoğlu, "eski TMK 10. maddesiyle yetkili savcı Özcan Şişman'ın talimatı doğrultusunda hareket etmek", Kırıkhan Savcısı Yunus Alkan ise "MİT mensupları ile yaşanan tartışmada, uygunsuz söylem ve davranışlarda bulunmak" ile suçlanıyordu.

EBRU KARATOSUN / nbsp;ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...