İran'dan gözdağı

İran'dan gözdağı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin geçtiğimiz hafta Hürmüz Körfezi'nde lazer silah denemesine İran bugün askeri tatbikatla cevap verdi.

İran, dünya petrolünün stratejik geçiş noktalarından Hürmüz Boğazı ve çevresinde geniş kapsamlı askeri tatbikata başladı.

İran Ordusu ve Devrim Muhafızları'na ait kara, deniz ve hava kuvvetlerinin katıldığı "Muhammed Resulullah" adlı tatbikat bugün başladı.

İran devlet televizyonuna konuşan İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, Hürmüz Boğazı ve çevresinin stratejik önemine işaret etti.

İranlı komutan Purdestan, "Tatbikatın yapıldığı çevre kendine has zorlukları olan bir bölge ancak buna karşın asker ve subayların morali oldukça yüksek" dedi. nbsp;

İran'dan gözdağı

Purdestan, tatbikatın amacının "İranlı komutanların askeri tecrübelerini genç askerlere aktarmak" olduğunu söyledi.

İran'dan gözdağı

Hürmüz Boğazı'nın doğusundan Hint Okyanusu'nun kuzeyine kadar uzanan geniş bir bölgeyi kapsayan tatbikat bir hafta sürecek.

İran'dan gözdağı

Dünya petrolünün stratejik geçiş noktalarından olan Hürmüz Boğazı'nın yanı sıra ülkenin güneyindeki Hürmüzgan ve Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletlerinin de tatbikat alanı içerisinde olduğu belirtildi.

İran'dan gözdağı

İran'dan gözdağı

ABD, bir anlamda "Yıldız Savaşları"nı başlattığı lazer silahı "LaWS"yi geçtiğimiz hafta Hürmüz Körfezi'nde bulunan savaş gemisi "USS Ponce"da ilk kez denemişti.

ABD'nin savaş teknolojisinde yeni bir çağ açan silahı İran topraklarına yakın Hürmüz Körfezi'nde denemesi Tahran'a gözdağı olarak değerlendirilmişti.

KAYNAK: NTV

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...