Karayollarında yol bitti! Nöbet değişimi

Karayollarında yol bitti! Nöbet değişimi

GÜNDEM Haberleri

Karayolları Genel Müdürlüğünde Türkiye'nin büyük projelerine imza atan ekip değişti. Genel Müdür Yardımcısı ve 6 daire başkanı görevden alındı.

Hükümetin duble yollar, 3. Köprü, Körfez Geçiş, Karadeniz Sahil Yolu gibi "ultra" projelere imza atan Karayolları Genel Müdürlüğü'nün üst yönetimi neredeyse bütünüyle değişti. Genel Müdür yardımcısı ve 6 daire başkanı görevden alındı. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ise izne ayrıldı. Turhan'ın görevden alınacağı konuşulurken, bunun yapılabilmesi için Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalarının yer aldığı üçlü kararname çıkarılması gerekiyor. Son olarak Osman Tural PTT Genel Müdürlüğünden alınmış ve Danıştay üyeliğine atanmıştı.
Karayolları'nda boşalan koltukların yerine yeni atamalar yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne halen genel müdür yardımcısı Adnan Köklükaya vekalet ediyor. Köklükaya, bu göreve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan döneminde atanmıştı. Görevden alınan diğer genel müdür yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu'nun yerine ise Gökalp Yılmaz atandı.
KİMLER GİTTİ KİMLER GELDİ
Karayolları'nda 10 daire başkanı bulunuyor. Bunların 6'sı dün değişti. Bu isimler şöyle; İşletmeler Daire Başkanı Enver İzkurt, Yapım İşleri Daire Başkanı Hüsamettin Kırcı, AR-GE Daire Başkanı Ahmet Gürkan Güngör, Taşınmazlar Daire Başkanı Mustafa Görgün, Etüt proje Daire Başkanı İsmail Çağlar ve Program İzleme Daire Başkanı Kamuran Yazıcı.
Göreve gelenler ise şöyle: İşletmeler Daire Başkanlığı Emin Ener, AR-GE daire Başkanlığı Birol Demir, Etüd-Proje Daire Başkanı Mehmet Tutaş, Taşınma Daire Başkanı Kürşad Koç, Program ve İzleme Daire Başkanı Lokman Akbaş, Yol Yapım Daire Başkanı İhsan Özey. nbsp;
Cenk Esen Ankara


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...