TOKİ Başkanı suskunluğunu bozdu: Gelecek nesiller sarayla övünecek

TOKİ Başkanı suskunluğunu bozdu: Gelecek nesiller sarayla övünecek

GÜNDEM Haberleri

Ergün Turan, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı, yüksek mimarlık örneği. Üstelik tamamen yerli malzemeden üretildi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin tartışmalar devam ederken Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, ilk defa konu hakkında konuştu. Türkiye'de son dönemlerde yapılan binalardan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı da dahil olmak üzere övünç duyduğunu belirten Turan, "Gelecek nesiller bizimle gurur duyacak. Cumhuriyet döneminde yapılan en önemli mimarlık eserlerinden bir tanesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'dır. Bunu inanarak söylüyorum. Bu esere katkım yok diyecek kadar az. Ama bu yapı şahsa ait değil. Milletimizin, devletimizin malı" dedi. Binanın yüksek mimarlık örneği olmasının yanı sıra tamamen yerli malzemeden üretildiğini vurgulayan Turan, şöyle devam etti: "Biz orada taşeronuz, aracı firmayız. Hangi kurum ne yapmanızı istiyorsa onu yapıyoruz. Maliyeti açıklanırsa ülke ekonomisi zarar görür diye bir şey yok. Son 5 yılda yapılan kamu binaları Türkiye'nin 50 yılının ihtiyacını karşılayacak. Dünyanın neresine giderseniz gidin o dönemin gücünü gösteren yansımaları vardır. 'Saray'ın inşasında 3 bin 500 kişi çalıştı. Bütün mermerleri ülkenin 4 bir tarafından gelmiş, ahşap işlemeleri olan müthiş bir mimarlık eseridir."
TOKİ Başkanı suskunluğunu bozdu: Gelecek nesiller sarayla övünecek

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) bina talebi olmadığını dile getiren TOKİ Başkanı Turan, ABD Büyükelçiliği'nin yeni elçilik binası için de gelmediğini söyledi. Turan, "Asla bir bina yapımı yok. Sadece arsa satışı yapıldı. AOÇ ile ne alakası var? Amerika bu binayı bana yaptırır mı? 2013 yılında arsanın tapusu Gazi Üniversitesi'ne bina yapımı karşılığında verildi. Tapu devrinin nisan ayında yapılması bekleniyor" şeklinde konuştu.
Cenk Esen ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...