İsrail'de iki Filistinlinin yanmış cesedi bulundu

İsrail'de iki Filistinlinin yanmış cesedi bulundu

DÜNYA Haberleri

Kudüs'ün Er-Remle bölgesinde bulunan cesetlerin üzerinden kimlik çıkmadı. İsrail polisi olayın 'cinayet' olduğunu açıkladı

Kudüs'ün İsrail'in işgali altındaki Er-Remle bölgesinde iki Filistinlinin yakılmış cesetleri bulundu. Kudüs Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Luba es-Semri yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail polisinin olay yeri, yanan araç ve delilleri incelemesinin ardından olayın Er-Remle sakinlerinden 2 Arap'a yönelik cinayet olarak görüldüğü" ifade edildi. Kimlik bilgileri ve olayın sebeplerini araştırmak üzere cesetlerin, otopsi için İsrail'in Ebu Kebir Enstitüsü'ne nakledildiğini belirten Semri, polisin uzmanlarla olaya ilişkin ayrıntıları araştırmaya devam ettiğini kaydetti. Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü.
HAMAS-FETİH GERGİNLİĞİ
Bu arada Filistin polisi, Batı Şeria'da 14 Hamas üyesini gözaltına aldı. Batı Şeria'daki Filistin Emniyet Teşkilatı Sözcüsü Adnan ed-Damiri, "Yasalara aykırı hareket eden kişiler gözaltına alındı" derken Hamas, operasyonların 'siyasi' olduğunu ve devam ettiğini belirtti. Hamas ve Fetih hareketleri arasında 23 Nisan'da millî mutabakat sağlanmış, 2 Haziran'da da Filistin'de ulusal uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Gözaltıların, taraflar arasında yeni bir gerilimin başlamasına sebep olmasından endişe ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...