Cizre'yi ateşe verdiler! 3 ölü var...

Cizre'yi ateşe verdiler! 3 ölü var...

GÜNDEM Haberleri

Son dönemde tesis edilen olumlu havaya rağmen PKK ile Hüda-Par, yine silaha sarıldı. Cizre'de 3 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Hem hükümet hem diğer kanattan çözüm sürecine ilişkin atılan adımlar her şeyin rayına oturduğunu gösteriyordu. Kobani bahanesiyle başlayan olaylar sonrası kamu düzeni sağlanmış; HDP ve örgütten ılımlı mesajlar gelmeye başlamıştı. Ancak dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşananlar provokatörlerin gidişattan rahatsız olduğunu bir defa daha gözler önüne serdi. IŞİD'in öldürdüğü PKK yanlısı kişinin cenazesi Cizre'ye getirilince terör örgütünün gençlik kolu YDG- H militanları, intikam için Hüda-Par'lıların Nur Mahallesi'ndeki evini kuşattı. İki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, YDG-H üyeleri tarafından daha önceden kazılan hendekler yüzünden uzun süre müdahale edemedi. Sabaha karşı başlayıp gün boyu yer yer devam eden çatışmalarda, oğlu Hüda-Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile YDG-H'li gruptan 19 yaşındaki Yasin Özer öldü. Yaralanan çok sayıda kişiden durumları ağır olan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Valilikten yapılan açıklamada, olaylar sebebiyle Cizre Devlet Hastanesine yaralı olarak getirilen Barış Dalmış'ın yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, "Ayrıca yoğun bakımda bulunan bir yaralının kimliği tespit edilememiştir" denildi.
Cizre'yi ateşe verdiler! 3 ölü var...
SİYASİLER NE DEDİ?
Cizre'deki çatışma üzerine Demok-ratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, şu açıklamayı yaptı: "Olaylar, çözüm sürecini provoke etmeye yönelik. Bu yöntemle bazı il ve ilçeler test ediliyor. Halkımız arasında bir iç çatışmanın yaşanmasını istemiyoruz. Bu, bizleri şiddet içerikli bir kavgaya çekme oyunudur. Tuzağa asla düşülmemelidir."

Yalçın Akdoğan
"Ne zaman sonuca yaklaşılsa karanlık bir el devreye giriyor. Amaç, baskı altına alarak Türkiye'nin büyümesini engelleme. Sabotaj girişimlerine karşı duyarlı ve sabırlı olmamız gerekiyor."

Mehdi Eker
"Çözüm sürecinin başarısı için herkes daha fazla uzlaşma içine girmeli. Zaman zaman sislenme oluyor. Yapıcı olmak şart. Hemen ertesi gün her şey sütliman olacak diye beklememeli."

Hüseyin Yılmaz (HÜDA-PAR) nbsp;
"DBP Cizre teşkilatı, dün partimizi ziyaret etti, ardından bu saldırı geldi. HDP, DBP ve PKK, kötü niyetli kişileri tasfiye etmeli. Derin eller, mütedeyyin Kürtleri yok etmeye çalışıyor." nbsp;

Figen Yüksekdağ (HDP) nbsp;

"Çözüm sürecinin hızlandırılması tartışmaları yapılırken Cizre'de yaşananlar, karanlık bir provokasyon. Partimiz, 6-7 Ekim olayları sonrası hedef tahtasına oturtuldu." nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...