Avustralya'da 743 kilogramlık bal kabağı rekor kırdı!

Avustralya'da 743 kilogramlık bal kabağı rekor kırdı!

DÜNYA Haberleri

Avustralya'da bir çiftçi, yetiştirdiği 743 kilogramlık bal kabağıyla bölgede yeni bir rekora imza attı.

Kyogle'de düzenlenen ve Avustralya ile Yeni Zelanda'da yetiştirilen en büyük bal kabaklarının yarıştığı "Summerland Yarışması"nda çiftçi Davi Oliver, 743 kilogramlık bal kabağıyla birinciliği, 669 kilogramlık bal kabağıyla da ikinciliği kazandı.
Devasa kabaklar, yarışma alanına vinçlerle getirildi.
Bölgedeki kuraklık ve şiddetli rüzgar nedeniyle birçok çiftçinin ürününü kaybettiğini belirten Oliver, "Ama ben, çok şanslıydım hem suyum hem de rüzgardan korunmak için rüzgarlığım vardı" dedi.
Oliver, "Kabaklar, önceki yıllarda olduğu gibi başta değil, sonradan büyümeye başladı. Son günlerde gelen yağmurla da devasa boyutlara ulaştılar" diye konuştu.
"Atlantik dev kabakları" olarak bilinen kabak türünün 75-80 günde büyüdüğünü belirten Oliver, söz konusu türün 40 önce ünlü bal kabağı yetiştiricisi Howard Dill tarafından geliştirildiğini söyledi.
Oliver, 2013'te de 619 kilogramlık bal kabağıyla ülke rekorunu kırmıştı.
Şimdiye kadar dünyada yetiştirilen en büyük bal kabağı ise bin 54 kilogramdı. Guinness Rekorlar kitabına giren bal kabağı, İsviçreli Beni Meier tarafından yetiştirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...