'İran'ın savunması hiç bir yabancı tarafla görüşülmez'

'İran'ın savunması hiç bir yabancı tarafla görüşülmez'

DÜNYA Haberleri

Arakçi, İran'ın savunmasıyla ilgili konuları hiç bir yabancı tarafla görüşmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

İran, ABD'nin "füze programı ve nükleer başlıklı füzelerin üretimi meselesi, 5+1 ülkelerinin İran ile yürüttükleri müzakerelerin bir parçasıydı " şeklindeki iddialarını yalanladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, bakanlığın resmi sitesinde yer alan açıklamasında, "Ne geçmişte ne de şimdi, ülkemizin savunma gücü ve füze programlarının 5+1 ülkeleriyle yürütülen nükleer müzakerelerde hiç bir zaman görüşülmesine izin verilmemiş ve verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.
Arakçi, İran'ın, savunmasıyla ilgili konuları hiç bir yabancı tarafla görüşmesinin söz konusu olmadığını belirtti.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, dünkü basın toplantısında, "ABD'li yöneticiler İran'ın uydu fırlatmalarından rahatsız mı?" sorusuna, "İran'ın füze programı ve nükleer başlıklı füzelerin üretimi meselesi, 5+1 ülkelerinin İran ile yürüttükleri müzakerelerin bir parçasıydı ve öyle de olmaya devam edecektir" şeklinde cevap vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...