İsrail baskısı istifa ettirdi!

/ Kaynak: AA
İsrail baskısı istifa ettirdi!

DÜNYA Haberleri  / AA

BM tarafından İsrail'in Gazze saldırılarında yaşanan insan hakları ihlallerini araştırmak için kurulan komisyonun başkanı William Schabas'ın istifa etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), "Birleşmiş Milletler (BM) tarafından İsrail'in Gazze saldırılarında yaşanan insan hakları ihlallerini araştırmak için kurulan komisyonun başkanı William Schabas'ın istifasının sorumluluğunun İsrail'e ait olduğunu" açıkladı.
Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Schabas'ın istifasının İsrail'in uygulamaları ve komisyona yönelik baskılarının kaçınılmaz sonucu olduğunu" kaydederek, "Söz konusu baskılarla, BM komisyonunun İsrail'in işlediği suçları ortaya çıkarmak için atılacak herhangi yasal bir adımı engellemeyi hedefliyor" ifadesini kullandı.
Berhum, "BM'den İsrail'in Gazze saldırıları neticesinde yaşanan hak ihlallerinin araştırılmasına devam etmesini talep ettiği" açıklamada, "Komisyona şantaj veya baskı uygulanmasına izin verilmemesi" yönünde çağrıda bulundu.
BM İnsan Hakları Konseyi, geçen yıl Ağustos ayında İsrail'in Gazze saldırılarında yaşanan insan hakları ihlallerini araştırmak için bir uluslararası araştırma komisyonu kurmuştu.
Komisyon, başkan Kanadalı Uluslararası Hukuk Profesörü William Schabas ve üyeler Senegalli Kamu Hukuku Uzmanı Doudou Diene ve Lübnan asıllı İngiliz Avukat Amal Alamuddin'den oluşturulmuştu. Komisyon, İsrail'in geçen yıl 13 Haziran'dan bugüne kadar yaptığı Gazze saldırılarında işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan insan hakları ve insani hukuk ihlallerini araştırıyor.
Komisyonun, yazılı raporunu Mart ayında sunması bekleniyor.
Dün gece saatlerinde istifa mektubunu BM Komisyonuna sunan Schabas, görevini bırakma gerekçesi olarak, "2012'de Filistin Kurtuluş Örgütü için istenilen bir konuda bin 300 dolar karşılığında hukuki görüş bildirmesi nedeniyle İsrail'in kendisini tarafsız olmamakla suçlamasını" gösterdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...