Darbeci Sisi yönetimi, Türkiye'yi kınadı

/ Kaynak: AA
Darbeci Sisi yönetimi, Türkiye'yi kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin 183 sanık hakkında verilen idam kararıyla ilgili açıklamasını kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türk Dışişleri Bakanlığı, Kirdase polis karakolundaki 11 polis ile 2 sivili öldürmek, polis karakolundaki 10 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek, tank ve araçları ateşe vermek ve üzerinde silah bulundurmak" suçlarıyla yargılanan bazı Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensupları hakkında Mısır yargısının verdiği idam kararıyla alakalı açıklamaları bizi şaşırtmıştır" denildi.
"Mısır, Türkiye'nin açıklamalarını kınıyor" başlığıyla yayınlanan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin idam kararlarıyla ilgili açıklamaları ve yorumlarını görmezden gelme yoluna gitmiştir. Bu açıklamaların, yolsuzluk operasyonları ile yargı bağımsızlığına gölge düşüren olayların yaşandığı ve uluslararası toplumun insan haklarını açıkça ihlal etmek, barışçıl göstericileri öldürmek, gazetecileri yargılama olmaksızın tutuklamak ve sosyal paylaşım sitelerini kapatmakla suçladığı bir hükümet tarafından yapılıyor olması kınamayı gerektirmektedir" ifadelerine yer verildi.
"Türkiye'nin başkalarının içişlerine karışmak yerine bu ihlalleri düzeltmesi daha iyi olurdu" denilen açıklamada, "Türkiye'nin, Mısır halkının yanında yer aldığına işaret ederken, yetkililerinin Mısır halkının iradesine müdahale eden ve seçimlerini hafife alan söylemlerde bulunması gülünçtür" cümlelerine yer verildi.
Dün Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Mısır'da 2013 Temmuz'unda yapılan darbenin ardından mahkemelerde alınan siyasi kararlar çerçevesinde sayıları 1000'e varan toplu idam cezalarının yeni bir bölümünü oluşturan 183 kişinin idam cezalarının onanmasını şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...