Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na; Muhalefet lideri misin yoksa provokatör mü?

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na; Muhalefet lideri misin yoksa provokatör mü?

GÜNDEM Haberleri

Kılıçdaroğlu'nun halkı direnişe çağırmasını eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Sen anamuhalefet lideri misin, yoksa provokatör müsün?" diye konuştu.

Genel seçimlere dört ay kala parti kongrelerini tamamlamak için şehir şehir dolaşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü durağı Kastamonu'ydu. Özel uçak "ANA"yla şehre giden Davutoğlu, AK Parti İl Kongresi'nde partililere hitap etti. Halkı direnişe çağıran Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Sen tahrikçi misin?' diye soran Başbakan Davutoğlu, paralel yapıya da "Milletimizin güzel duygularını istismar ettiler" diye yüklendi. Davutoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:
"Pensilvanya'daki zat var ya, New York Times'ta bir makale yayınladı ve bütün muhalefeti birleşmeye çağırdı. Nasıl bir koalisyonla karşı karşıya olduğumuzu görüyor musunuz? Biz din adına yola çıkıp milletimizin güzel duygularını, himmet ve yardım hislerini istismar ettikten sonra Amerika'ya gidip kendi yetiştiği ülke aleyhine, yazı yazanları ilim ehli olarak görmeyiz. Bütün vatandaşlarımızı da bu komplo karşısında uyanık, diri olmaya davet ediyorum"
40'LI YILLARDA DEĞİLİZ
"Kılıçdaroğlu, Mecliste halka direnme çağrısında bulundu. Aynen Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarından önce halkı direnmeye çağırması gibi. Ey Kılıçdaroğlu, sen Anamuhalefet Partisi lideri misin, yoksa provokatör müsün, tahrikçi misin? Kılıçdaroğlu, eğer demokratik bir ülkede hakkını kullanmak istiyorsan, gençlere veya yaşlılarla kimle yürürsen yürü, o senin tercihin. Tek parti CHP'sinde değiliz. İsteyen yürür, isteyen görüşünü beyan eder. Sizin o 40'lı yılların tek parti döneminde değil yolda yürümek, birisi istese Ezan-ı Muhammedi'yi aslından okuyamazdı." nbsp;


İSKİLİPLİ ATIF'I UNUTMADI
Konuşmasında Şapka Kanunu'na muhalafet ettiği için asılan İskilipli Atıf Efendi'yi de unutmayan Başbakan Davutoğlu, "Bugün (dün) mübarek bir zatın, İskilipli Atıf Hoca'nın şehadet günü. Allah rahmet eylesin" nbsp;dedi.



Bahçeli, Demirtaş'la aynı safta yürüyor
''İç Güvenlik Reform Paketi''yle hem özgürlük alanlarını genişletecek nbsp;hem de kamu düzenini bir daha sarsılmayacak şekilde güçlendireceğiz. 6-7 Ekim olaylarında 'Devlet nerede?' diyen Bahçeli, bugün bu İç Güvenlik Paketi'yle devletin kamu düzeni sağlamasına niye karşı çıkıyor? Niye Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bir polis devleti gibi göstermeye cüret ediyor? Dikkat ediniz, HDP'yle aynı safa düştüler. 6-7 Ekim olaylarını kışkırtan HDP ile bu olaylar üzerinden Türkiye'nin diğer bölgelerini kışkırtan Bahçeli, İç Güvenlik Reformu konusunda neredeyse aynı dili kullanıyor. Biz ne olursa olsun hem özgürlükleri koruyacağız, hem de Türkiye'nin, halkımızın, milletimizin huzuru için alınması gereken tedbirler söz konusu olduğunda bu tedbirleri almaktan hiç tereddüt etmeyeceğiz. Bir daha Türkiye'nin sokaklarını kimse Suriye'nin sokaklarına döndürmeye cesaret edemeyecek. Türkiye'nin sokaklarını kimse, terörün, şiddetin mekânları haline getiremeyecek.''





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...