Sarı-Lacivertliler Antep'te sezonun en farklı galibiyetine imza attı

Sarı-Lacivertliler Antep'te sezonun en farklı galibiyetine imza attı

SPOR Haberleri

Trabzon beraberliğiyle liderlikten olan Fenerbahçe, Gaziantep'e patladı.

Kritik maçın iki yarısında iki farklı performans sergiledi sarı-lacivertliler. İlk yarıda oyunun hakimi olan Gaziantep'ti ama golü bulan Fenerbahçe oldu. Henüz 7. dakikada Emre'nin akıl dolu pasını Kuyt bekletmeden Emenike'ye aktardı, Nijeryalı, Karcemarskas'ın bacak arasından topu ağlara yuvarladı: 1-0. Bu pozisyonun hemen ardından sarı-lacivertliler Sow'la da gole yaklaştı. Fakat 10'da gelişen atakta Karcemarskas ayaklarıyla kalesini korudu. Sonrasında ise maç adeta Fenerbahçe yarı alanında geçti. Sarı-lacivertliler kendi yarı alanlarında üst üste top kayıpları yaparken, ev sahibi ekip çok sayıda net pozisyon buldu. 15'te Mert'i aşan topta Muhammet'in vuruşu Caner'den döndü. 16'da Mustafa'nın boş kaleye gönderdiği topu Bruno Alves çizginden çıkardı. 26'da Vitor'un sert şutu Mert'ten döndü. 34'te Erdem'in arka direkte kafa vuruşu direği yalayarak auta gitti. İlk yarının son fırsatını Fenerbahçe yakalarken 44'te Diego'nun sert vuruşunda Karcemarskas kalesini korudu.
Antep oynadı, Fener fark attı
Sezonun en kötü ilk yarı performanslarından birini sergilemesine ve kalesinde en çok pozisyon verdiği ilk yarıyı oynamasına rağmen soyunma odasına 1-0 üstün giden Fenerbahçe, sahaya çok başka döndü. Diego-Selçuk değişikliğiyle orta alan hakimiyetini ele geçiren sarı-lacivertliler gol şovunu başlatmakta zorlanmadı. Gaziantep ilk yarıdaki arzusunu korusa da, 58'de Sow'un ortasına şık bir kafa vuruşu yapan Kuyt tabelayı değiştirdi: 2-0. Topla daha çok oynayan yine ev sahibiydi, ancak 60'da soldan ortayı Caner yaptı, bu sefer Sow golü attı: 3-0. 68'de ise Emre akıl dolu bir kafa pası verdi, Mehmet Topal bekletmeden ortayı kesti, Sow yine affetmedi: 4-0. 73'de Gökhan Süzen'in Alper'i düşürmesiyle kazanılan penaltıda maçın yıldızlarından Emre meşin yuvarlağı Karcemarskas'ın uzanamayacağı noktaya yolladı: 5-0. Gaziantep tüm arzusu ve nbsp;çabasına rağmen gol atmayı başaramazken, Fenerbahçe her bulduğunu ağlara yolladı. Sarı-lacivertliler sezonun en net galibiyetine ulaşarak yeniden liderlik koltuğuna oturdu ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesini beklemeye başladı.


Sow: İlk yarıyı sileceğim

F.Bahçe'nin Senegalli golcüsü Sow, Emenike'nin golünden sonra olumlu futbollarını sürdüremediklerini belirterek, "G.Antep pozisyonlar buldu. Kendimizi tehlikeye soktuk" derken, "İlk yarıdaki kötü görüntümü silmek istiyordum. İnşallah devamı gelir. Bu performansı devam ettiririm ve şampiyonluğa ulaşırız" dedi.


İSMAİL KARTAL TRABZON MAÇINA ATIFTA BULUNDU
Bu defa kaçırmadık!
F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal maç sonrası, "İlk devre başlangıç iyi oldu, golü bulduk. Sonra duraklama oldu, benim hiç istemediğim şekilde rakibe birkaç pozisyon verdik" derken, "İkinci yarı taktiksel değişiklik yaptık, kontrolü elimize aldık. Ard arda gelen goller oldu. Daha farklı kazanabilirdik. Bu tip zeminlere alışmamız lazım. Bu yarışta hep iyi zeminde oynayarak 3 puan almazsınız. Geçen hafta atamadıklarımızı bu hafta attık. Böyle zeminde, böyle koşullarda özellikle ikinci yarı kendimize yakışan bir futbol oynadık" sözlerini kullandı. Kartal, "24 kişilik takımız her oyuncumuz oynayabilir. O giriyor, bu çıkıyor, biz 24 kişiyiz. Benim felsefem her oyuncu hazır olmalıdır, biz bunu sağladık. Herkes birbirine destek oluyor, iyi çalışıyoruz. Şu ana kadar iyi getirdik, devam ettirip şampiyon olmak istiyoruz" açıklaması yaptı. nbsp;






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...