Ukrayna'da ateşkes!

Ukrayna'da ateşkes!

DÜNYA Haberleri

Ateşkesin yürürlüğe girdiği gece yarısından beri bazı ihlallere rağmen tarafların genel olarak ateşkese uyduğu bildirildi.

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılarla hükümet güçleri arasındaki ateşkesin yürürlüğe girdiği gece yarısından bu yana bazı ihlallere rağmen tarafların genel olarak ateşkese riayet ettiği belirtildi.
Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun Sözcüsü Svyatoslav Tseholko, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, ateşkes başladıktan sonraki 5 saatte ayrılıkçıların 10 kez ateşkes ihlali yaptığını ifade ederek buna rağmen tarafların genel olarak ateşkes sürecine riayet ettiğini vurguladı.
Ayrılıkçıların ağırlıklı olarak Zolotoe ve Çernuhino kasabalarında ateşkes ihlali yaptığını belirten Tseholko, doğuda barışın tesis edilmesinin Rusya'nın Minsk mutabakatlarına uyup uymayacağına bağlı olduğunun altını çizdi.
Belarus'un başkenti Minsk'te Rusya, Almanya, Ukrayna ve Fransa liderlerinin katılımıyla bu hafta düzenlenen dörtlü zirvede, 15 Şubat itibarıyla doğuda ateşkes ilan edilmesi, ardından da ağır silahların cephe hattından geri çekilmesi, rehinelerin serbest bırakılması ve diğer konularda mutabakat sağlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...