Yemen'de 'ayrılık yanlısı' gruplara müdahale edildi

Yemen'de 'ayrılık yanlısı' gruplara müdahale edildi

DÜNYA Haberleri

Aden'de 'Ayrılık yanlısı' grupların gösterisine güvenlik güçleri müdahale etti, olaylarda 6 kişi yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Aden'de yürüyüş yapmak isteyen "ayrılık yanlısı" grup, yol kesip lastik yaktı. Güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu çıkan olaylarda 6 kişi yaralandı. Atılan göz yaşartıcı gaz nedeniyle bir çok kişinin de gazdan etkilendiği belirtildi.
Yemen'de başkent Sana merkezli yaşanan siyasi kriz, ülkenin güneyinde büyük bir otorite boşluğuna neden oluyor. Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) yönetime müdahalesinin ardından güneydeki bazı kentlerde, "ayrılık talepleri" daha fazla dillendirilmeye başlandı.
Ülkede artan siyasi ve askeri kriz sonrası, güneydeki en önemli liman kentlerinden Aden'de "ayrılıkçılar" polis merkezi, havalimanı gibi önemli noktaları kontrol altına alırken, yollarda asayiş uygulamaları yapıyor.
Ayrıca Halk Komitleri adı altında toplanan silahlı gruplar, çok sayıda hakim noktaya, eski "Güney Yemen'in bayraklarını" asmıştı.
Yemen'in kuzeyi Osmanlı Devleti'nden ayrılarak 1 Kasım 1918'de bağımsızlığını kazanmış, güneyi ise 30 Kasım 1967'ye kadar İngiliz sömürgesi olarak kalmıştı.
(Kuzey) Yemen Arap Cumhuriyeti ve (Güney) Yemen Halk Cumhuriyeti, "Yemen Cumhuriyeti" adı altında 22 Mayıs 1990'da birleşmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...