Rıza Çalımbay: 'Büyük bir üzüntü yaşıyoruz'

/ Kaynak: DHA
Rıza Çalımbay: 'Büyük bir üzüntü yaşıyoruz'

SPOR Haberleri  / DHA

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay: 'Dünden itibaren büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Gerçekten çok üzüldük...'

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, hunharca öldürülüp yakılan üniversiteli Özgecan Aslan için takım olarak büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.
Çaykur Rizespor'u 4- 0 yenen Mersin İdmanyurdu Tkenik Direktörü Rıza Çalımbay, maçtan sonra yaptığı değerlendirme sırasında Özgecan Aslan cinayetine de değindi. Bu olaydan büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Çalımbay, şunları söyledi:
"Dünden itibaren büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Gerçekten çok üzüldük. Türkiye'de kadına şiddet maalesef var. Biz halk olarak tam buna sahip çıkamıyoruz. Bu iş pankart ve yürüyüşlerle olacak iş değil. Herkesin bu olaylara şiddetle karşı gelmesi gerekiyor. Sokakta korkmadan, yüreklice bir tepki göstermek gerekiyor. Bu tepkileri gösterdiğimiz zaman bence son bulacaktır. Artık insanlar dayanamıyor ve vicdanen rahatsız oluyor. Buna Türk halkı olarak biraz daha sahip çıkmamız ve izin vermememiz gerekiyor. Bundan sonra kadınlara daha dikkatli bakmamız lazım. Kadının yeri çok farklı. Kadına vurmak veya şiddet uygulamak dünyanın en adi işlerinden biri. Bunu yapanların kişilikle alakası olduğunu da zannetmiyorum. İnanın kendimize olmuş gibi üzüldük. Ailesine sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin. İnşallah bu olay son olur." nbsp;
AYDINSPOR 1923 TARAFTARLARI
Aydınspor 1923 taraftarları bugün Aydın'da yapılan Konya Anadolu Selçukluspor maçından sonra sloganlarla Özgecan Aslan cinayetine tepki gösterdi.
Aydınspor 1923 taraftarları, 'Kadına kalkan eller kırılsın' ve 'Özgecan ölmedi, kalbimizde yaşıyor' sloganları attı.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...