Fedakârlığın böylesi, çocukları için...

Fedakârlığın böylesi, çocukları için...

YAŞAM Haberleri

Böbrek yetmezliği çeken marangoz, duyarlı eşinin "böbreğimi vereyim" teklifini, kendisi de fedakârlık yaparak geri çevirdi.

Aile reisine beklediği böbrek başka yerden geldi. Eşinin çapraz nakil yoluyla vermek istediği böbreğini, çocuklarının sağlıklı bir şekilde bakılabilmesi için kabul etmeyen Nevzat Elverir (38), umutlarının tükendiği anda kadavradan yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu. nbsp;Konya'da marangozluk yapan Nevzat Elverir (38), 8 yıl önce konulan böbrek yetmezliği teşhisi sonrası diyalize bağlı olarak yaşamını sürdürmeye başladı. Nevzat Elverir'e eşi Sema Elverir (36) ile birlikte annesi ve ağabeyi böbreğini vermek istedi. Annesinin ve ağabeyinin şeker ve kalp rahatsızlığı, eşinin de kan grubunun uymaması nedeniyle böbrek nakli gerçekleşemedi. Uygun böbreği beklemeye başlayan Nevzat Elverir'e, eşi Sema Elverir bu kez çapraz nakil yoluyla böbreğini vermek istediğini söyledi. Çapraz nakil için tüm tahlilleri yaptıran Sema Elverir, çapraz nakli beklediği sırada eşinin itirazıyla karşılaştı. Elverir, fedakâr eşinin çapraz nakil istediğini iki çocuğunu düşünerek kabul etmedi.

ONLARIN ARTIK YÜZÜ GÜLÜYOR
Elverir çiftine müjdeli haber Antalya'dan geldi. Beyin kanamasından ölen bir yaşlının böbreğinin kendisine uyumlu olduğu haberini alan Nevzat Elverir, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...