Yunanistan'da hükümetin cumhurbaşkanı adayı, Pavlopulos

/ Kaynak: AA
Yunanistan'da hükümetin cumhurbaşkanı adayı, Pavlopulos

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, koalisyon hükümetinin cumhurbaşkanı adayının eski İçişleri Bakanı Prokopis Pavlopulos olduğunu açıkladı.

Radikal Sol Koalisyon Partisi'nin (Syriza) parlamento grubunda konuşan Başbakan Çipras, görev süresi 12 Martta sona erecek Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın yerine eski İçişleri Bakanı Prokopis Pavlopulos'u aday gösterdiklerini söyledi.
Hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) lideri Panos Kammenos ise partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, milli birlik adına Syriza'nın göstereceği adayı destekleyeceğini belirterek, ülkenin istikrara ihtiyacı olduğunu ve kreditörlerle yapılan müzakerelere karşı güçlü olması gerektiğini kaydetti.
Pavlopulos'un yarın mecliste yapılacak cumhurbaşkanlığı oylamasında, Çipras başbakanlığındaki koalisyon hükümeti, ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) ve PASOK Partisi'nin oylarıyla seçilmesi bekleniyor. 300 sandalyelik parlamentoda koalisyon hükümetinin 162, YDP'nin 72 ve PASOK Partisi'nin ise 13 milletvekili bulunuyor.
Anayasa'ya göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda adayların seçilebilmesi için en az 180 oy alması gerekiyor. Cumhurbaşkanı ilk turda seçilemezse 5 gün sonra yapılacak ikinci tur oylamada 151 oy alan aday, cumhurbaşkanı olabiliyor. Eğer ikinci tur oylamada da sonuç sağlanamazsa, 5 gün sonra yapılan oylamada en yüksek oyu alan iki aday arasında en fazla oyu alan Cumhurbaşkanı oluyor.
Mora Yarımadası'nın Kalamata kentinde 10 Temmuz 1950 yılında doğan Pavlopulos, Atina Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Paris Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı. Pavlopulos, 2000 yılından bu yana YDP çatısı altında milletvekli ve İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...