Bağımsız Kosova 7 yaşında

/ Kaynak: AA
Bağımsız Kosova 7 yaşında

DÜNYA Haberleri  / AA

Sırbistan'dan ayrılarak 17 Şubat 2008'de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'da, "Bağımsızlık Günü" etkinlikleri sürüyor.

Törenler kapsamında Kosova Meclisi'nde özel oturum düzenlendi.
Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, burada yaptığı konuşmada, Bağımsızlık Günü'nün, Kosova'nın bağımsız bir ülke olması için her şeyini veren nesilleri anma günü olduğunu söyledi.
Konuşmasında "hukukun üstünlüğü" ilkesinin önemini vurgulayan Veseli, ülkede hukukun üstünlüğü ilkesi olmazsa, Avrupa-Atlantik entegrasyon sürecinde de ilerleme kaydedilemeyeceğini, ülkeye yatırım yapılmayacağını ve ekonomik büyüme sağlanamayacağını kaydetti.
Kosova Başbakanı İsa Mustafa da Kosova'nın bağımsızlığında payı olan uluslararası partnerleri AB ve NATO'ya, ayrıca Arnavutluk, Makedonya ve Preşevo Vadisi'ndeki Arnavutlara teşekkür etti.
Hükümetin öncelikli hedeflerinin devletin inşası ve yoksulluğun, yolsuzluğun ve organize suçların ortadan kaldırılması olduğunu ifade eden Mustafa, Kosova'nın 7 yıl içinde sadece anayasal değil, altyapı ve sosyoekonomik durum açısından da olumlu anlamda değiştiğini belirtti.
Meclisteki özel oturuma, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga'nın yanı sıra eski Arnavutluk Cumhurbaşkanları Recep Meydani ve Alfred Moisiu ile milletvekilleri ve ülkedeki diplomatlar katıldı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...