O Ses Türkiye birincisi kim oldu?

O Ses Türkiye birincisi kim oldu?

MAGAZİN Haberleri

TV8'in fenomen yarışması O Ses Türkiye'nin birincisi Ebru Gündeş'in takımından Elnur Hüseynov oldu

Medya patronu Acun Ilıcalı'nın kendi kanalı TV8 yayınladığı O Ses Türkiye'de bu akşam birinci belli oldu. O Ses Türkiye birincisi Elnur Hüseynov oldu. O Ses Türkiye'yi kim kazandı? Ekranların sevilen yarışması O Ses Türkiye'de nefesler tutuldu. Heyecan saatler geçtikçe artıyor. Bu gece final yapan program O Ses Türkiye'de birinci kim oldu? Kimin takımı kazandı? Performansları halk oylaması ile değerlendirilecek olan yarışmacılar, en iyi performanslarıyla yarışmada birinciliği göğüslemeye çalışırken jüri üyeleri de özel şovlarıyla nbsp;final akşamına damgasını vurdu. Jürinin tüm sezonun değerlendirmesini de yapacağı programda yaşanan diyaloglar izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşandı. Toplam 8 yarışmacının şarkılarıyla müthiş bir mücadele verdiği yarı finallerde Ebru Gündeş'in takımından Sahil Ekmekçi, Gökhan Özoğuz'un takımından Muhammed Vanal, Mazhar Alanson ve Özkan Uğur'un takımından Osman Vahit Özdal ve Hadise'nin takımından Sarper Arda Akkaya elendi.

Finalde nbsp;Hadise'nin takımında yer alan Zeo Jaweed, Ebru Gündeş'in takımından Elnur Huseyinov ve Gökhan Özoğuz'un takımından Emrah Güllü ile Kaya Aslantape yarıştı. Zeo'nun birinci tura elenmesinin ardından son 2'ye kalan isimlerde belli oldu. İkinci turda Emrah Gülle elendi. Son ikiye kalan isim Elnur Hüseynov ile Kaya Aslantepe oldu.

İŞTE O SES TÜRKİYE BİRİNCİSİ : ELNUR HÜSEYNOV

Elnur Huseynov O Ses Türkiye birincisi olunca 'Türk halkına çok teşekkürler' diyerek herkesi selamladı. Elnur Huseynov karar açıklandığı anda havalara sıçradı. Müthiş bir sese sahip olan Elnur Huseynov elemelere katıldığı ilk gün 'birinci' olacağının sinyalini vermişti. O Ses Türkiye'de ortaya çıkan sonuç haliyle sürpriz olmadı. Elnur Huseynov Türkçe şarkı söylemediği için hayli eleştiri almıştı. Final gecesinde de bunun yansıması vardı. Elnur Huseynov bildiği nadir Türkçe şarkı olan Aşk şarkısını iki kez seslendirdi. Bütün yarışmacılar her etapta farklı bir şarkı söylerken onun iki kez aynı şarkıyı seslendirmesi ne kadar adil oldu bu soru işareti olarak akıllarda kaldı. nbsp;

ELNUR HÜSEYNOV KİMDİR?

Elnur Hüseynov (d. 3 Mart 1987, Aşkabat), Azerbaycanlı şarkıcı. nbsp;1992'de konservatuara girerek piyano eğitimi almaya başladı. 1999'da Bakü'ye taşındıktan sonra, tıp okumaya başlayan Elnur, bir yıl sonra tekrar müzik eğitimine döndü. Şu anda eğitimine hala devam ediyor. Bu süre içinde Azerbaycan Devlet Opera ve Bale Salonunda çalıştı. 2001 yılında Şarkını Söyle yarışmasında birincilik ödülü aldı ve 2004 yılında imaj ve stil üzerine eğitim almaya başladı. 2007 yılında amatör şarkıcılar için düzenlenmiş yarışmaya katılarak 1-ci oldu ve 2008 Eurovision yarışmasında Azerbaycanı temsill hakkına sahiplendi. Azerbaycanın ilk kez "Eurovision"a katıldığı 2008 senesinde 8-ci oldu. nbsp;O Ses Türkiye'nin 1 Aralık 2014'teki bölümünde de tüm jurilerin onayını alarak Ebru Gündeş'in takımını seçmiştir.

O Ses Türkiye birincisi kim oldu?

ELNUR HÜSEYNOV'UN FİNAL PERFORMANSI İÇİN TIKLAYINIZ

EBRU GÜNDEŞ KİMDİR?

Konfeksiyon işçisi iken[kaynak belirtilmeli] Neşe Demirkat ile tanışan Gündeş, Koral Sarıtaş ile Selçuk Tekay'in bulunduğu Marş Müzik Yapım ile anlaşır. Gündeş, albüm hazırlıklarına başlamadan önce Emel Sayın´a vokalistlik yapmıştır. 2010 yılında İran Azerisi iş adamı Rıza Sarraf'la evlenmiştir. 15 Ekim 2011'de kızı Alara doğmuştur.1993 yılında Tanrı Misafiri adlı ilk albümü piyasaya çıkar. Selçuk Tekay´ın prodüktörlüğünü, Özkan Turgay´ın aranjörlüğünü yaptığı albümde Gündeş, ilk albümünde milyonluk satış rakamına ulaşır.Ebru Gündeş, ilk albümün ardından hemen ikinci albümün hazırlıklarına başlar ve ertesi yıl 'Tatlı Bela' yayınlanır. Genç sanatçı, 'Tatlı Bela'da bu sefer ağırlıklı olarak slow ve romantik parçalar seslendirir. Bu albümle Gündeş, 1995 yılında 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri´nde 'En İyi Kadın TSM Sanatçısı' ödülünü alır.'Ben Daha Büyümedim' adlı üçüncü albümü 1995 yılında çıkar. Albüm, 'Fırtınalar' adlı ilk hitiyle ses getirirken Gündeş, 'Ben Daha Büyümedim' ve 'Çok mu Gördünüz' adlı parçalarla eleştirilere sitem eder. Bu albüm, Ebru Gündeş´in müzik hayatında Serdar Ortaç´la olan birlikteliğin de başlangıcı olur. Ebru Gündeş, 1996'da 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde TSM En İyi Kadın sanatçı ödülü ve Yılın En İyi Şarkısı ödülünü alarak geceye damgasını vurur. Ebru Gündeş, 1995 yılında düzenlenmeye başlayan 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden itibaren 5 yılda 4 kez En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Sanatçı ödülünü kazanarak bu ödülü en çok kazanan kişi olmuştur.'Kurtlar Sofrası' adlı dördüncü albümü 1996 tarihinde çıkar. Bu arada oyunculuk tekliflerini de değerlendiren Ebru Gündeş, albümlerinin ismini taşıyan televizyon dizilerinde başrol alır.İki yıllık bir aranın ardından 1998 yılında 'Sen Allahın Bir Lütfusun' adlı albümü müzik marketlerdeki yerini alır. Albüm, Selçuk Tekay´ın yanında Kerem Ökten´in yönetmenliği ve aranjörlüğünde gerçekleşir. Albümle aynı adı taşıyan Serdar Ortaç imzalı parça, Sen Allahın Bir Lütfusun, başta 1998 yılının ödüllerini verildiği 5. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde TSM En İyi Kadın sanatçı ödülünü Ebru Gündeş'e 4. ve son kez kazandırmakla beraber, yine aynı ödül töreninde yılın en iyi şarkısı ödülüne aday gösterilir. 'Sen Allahın Bir Lütfusun' albümünde on iki şarkı yer alır.

Ebru Gündeş 1999 yılında hayranlarının karşısına yepyeni bir albümle çıktı. 'Dön Ne Olur' adını taşıyan bu albümünün stüdyodaki tanıtımı sırasında , basın mensupları önünde beyin kanaması geçiren 25 yaşındaki Ebru Gündeş, bir süre hastanede kaldıktan sonra, uzun bir süre de dinlenerek hayranlarından uzak kaldı. Ebru Gündeş´in 'Dön Ne Olur' albümü milyon barajını geçerek büyük bir rekora imza attı[kaynak belirtilmeli]. Tarık Ağansoy´un düzenlemelerini yaptığı albümde, genç söz yazarı ve bestecilerin de parçaları bulunuyor. Sezgin Büyük, Altan Çetin, Sinan Özşeker, Ertuğrul Polat, Hakkı Yalçın´ın yanı sıra Sezen Aksu´nun unutulmaz 'Hata' parçası da albümde yer alıyor.Uzun bir süre dinlenme döneminin ardından, ilk konserini 11 Mart 2000 gecesi Bostancı Gösteri Merkezi´nde veren Ebru Gündeş, konserin tüm gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Reanimasyon Kliniği´ne bağışladı.TGRT kanalında yayınlanmış ve sunuculuğunu Ebru Gündeş'in yaptığı televizyon programında Gündeş'in 'Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var' adlı Ataol Behramoğlu'na ait şiirden 2 kıtayı telif hakkı ödemeden izinsiz defalarca okumasının ardından Behramoğlu tarafından Gündeş ve yapımcı, yayıncı firmalar aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açılmıştır.[1] Öte yandan Gündeş, 2013 yılından itibaren O Ses Türkiye adlı yarışmada jüri üyeliği yapmaktadır.

O Ses Türkiye birincisi kim oldu?


ZEO İLK TURDA ELENDİ

Final gecesinde ilk iki şarkının ardından bir kişi yarışmaya veda etti. İlk üçe kalan ve birincilik için mücadele edecek isimler Elnur Hüseynov , Emrah Güllü ve Kaya Aslantepe oldu. Zeo Jaweed ilk turda şarkıyı unutmanın talihsizliğini yaşadı ve elendi. İlk üçe kalamayan Zeo için Acun Ilıcalı "Benim favorim sendin çok üzgünüm. Hadise ile birlikte elendik" dedi. Zeo ise 'Bir nesil raple büyüyecek' diyerek yarışmaya veda etti. nbsp;

ZEO JAWEED FİNALDE ŞARKIYI UNUTTU

Hadise'nin takımında yer alan Zeo Jaweed finalde kötü bir sürpriz yaşadı. Zeo saat 11.00'da yazıp bitirdiği şarkısını söylemeye kalkınca olanlar oldu. Şarkının sözlerini unutan Zeo iki kez baştan söylemek zorunda kaldı. nbsp;

O Ses Türkiye birincisi kim oldu?

ÖĞRETMEN KAYA ASLANTEPE İKİNCİ OLDU

O Ses Türkiye yarışmasına katıldığında öğretmenlik için atama bekleyen Kaya Aslantepe finale kadar çıktı. Kaya Aslantepe birincilik yarışında Elnur Huseynov'a yenilerek yarışmayı ikinci olarak tamamladı. Karar açıklanırken Gökhan Özoğuz bakamadı. nbsp;

EMRAH GÜLLÜ YEMEN TÜRKÜSÜ

O Ses Türkiye yarışmasının final gecesinde ilk olarak sahneye Emrah Güllü geldi. Gökhan Özoğuz'un takımında yer alan Emrah Güllü ilk performansında Yemen türküsünü söyledi.

ELNUR HÜSEYNOV SERTAP'IN AŞK ŞARKISINI SÖYLEDİ

Ebru Gündeş'in Azeri yarışmacısı Elnur Hüseynov ilk performansında yine yabancı şarkı söylerken ikinci performansında ise Sertap Erener 'den Aşk şarkısını söyledi. Elnur Hüseynov yarışma boyunca Türkçe şarkı söylemediği için çok eleştirildi. Finale kadar da sadece Türkçe şarkı olarak Sertap Erener'den şarkılar söyledi. Elnur Hüseynov 'un Ebru Gündeş 'i seçmesi de dedikodu çıkartmıştı. Sosyal medyada Reza Zarrab'ın Elnur Hüseynov'u eşi Ebru Gündeş için getirttiği söylenmişti.

KAYA ASLANTEPE İLK ÜÇE KALMASINI SAĞLAYAN PERFORMANS

Gökhan Özoğuz'un takımında sürpriz başarıya imza atan Kaya Aslantepe ilk üçe kalan isim oldu. nbsp;

O SES TÜRKİYE YARI FİNALDE KİMLER ELENDİ?

O Ses Türkiye yarışmasının dün yapılan yarı finalinde 4 isim yarışmaya veda etti. Mazhar ve Özkan takımından finale çıkan isim kalmadı. Mazhar ile Özkan 'ın yarı finale çıkan tek yarışmacısı Osman Vahit Özdal da elendi. Ebru Gündeş 'in ekibinden ise yarı finale gelen Sahil Ekmekçi elenen isim oldu. Yarı finale 3 yarışmacı çıkarma başarısı gösteren Gökhan ise Muhammed Vanal 'in elenmesinin üzüntüsünü yaşadı. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...