İlkay attı, Dortmund kazandı

İlkay attı, Dortmund kazandı

SPOR Haberleri

Borussia Dortmund, İlkay'ın da gol attığı Stuttgart deplasmanında 3-2 kazanarak bu sezon ilk kez art arda 3 maçından da galibiyetle ayrıldı.

Almanya Ligi'nde Borussia Dortmund, Stuttgart deplasmanında 3-2'lik sonuçla bu sezon art arda üçüncü galibiyetini elde etti. 11. dakikada ilk tehlike Dortmund'tan geldi. Aubameyang sağ kanattan hareketlenip, iki Stuttgart'lıdan sıyrıldı. Ortaya çıkarttığı topta Kampl'ın sert şutunu kaleci Ulreich kurtardı. 12'de Schmelzer'in kullandığı serbest vuruşta Nuri Şahin'in köşeye kafasını Stuttgart kalecisi nefis bir refleksle kornere attı. 25'te Dortmund öne geçti. Hızla ceza sahasına doğru ilerleyen Reus, üç kişinin arasına dalıp Kagawa'ya son anda pasını aktardı. Japon oyuncunun asistinde Aubameyang bu sezon 9. golünü kaydetti.
32'de Stuttgart penaltıdan skora denge getirdi. Nuri Şahin'in Niedermeier'i kale ağzında düşürmesiyle kazanılan penaltıyı Florian Klein gole çevirdi. 39'da Kagawa'nın nefis topuk pasıyla ceza sahasına giren İlkay Gündoğan sert bir vuruşla Borussia Dortmund'u 2-1 üstünlüğe taşıdı. Türk asıllı oyuncu bu sezon ikinci golünü kaydetti. nbsp;
77'de Nuri Şahin'in uzaktan mükemmel şutunu Ulreich aynı güzellikte bir refleksle kornere çeldi. 89'da Stuttgart savunmasının hatasından faydalanan Reus skoru 3-1 yaptı. 90+1'de Neidermeier, maçın skorunu belirledi: 3-2. Freiburg'u 3-0 ve Mainz'ı 4-2 yenmesinin ardından Stuttgart deplasmanında da kazanan sarı-siyahlılar bu sezon ilk defa art arda üç karşılaşmadan da 3 puanla ayrılmayı başardı.
Borussia Dortmund, 22. haftada 7. galibiyetini alarak 25 puana yükseldi ve maç fazlasıyla 10. sıraya çıktı. Stuttgart ise 22 maçta 12 yenilgiyle 18 puanla ligin son sırasında kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...