Huzurevi bakıcısı yaşlılara saldırdı: 3 ölü

/ Kaynak: AA
Huzurevi bakıcısı yaşlılara saldırdı: 3 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin'de uzun süredir maaşını alamayan bir huzurevi bakıcısı, patronuyla tartıştıktan sonra tesiste kalan üç kişiyi öldürdü.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin'in merkezinde bulunan Hunan eyaletinin Şuangfıng kentindeki özel bir huzurevinde çalışan ve bir süredir maaşını alamayan Luo Rınçu adındaki bakıcı patronuyla tartıştı. Bakıcı, tartışmanın ardından tuğla ile huzurevi sakinlerine saldırarak üç kişiyi öldürdü, 15 kişiyi de yaraladı.
Bakıcı Luo'nun huzurevinde eşiyle çalıştığı ve uzun süredir maaşları ödenmeyen çiftin huzurevinden 40 bin yüen (6 bin 500 dolar) alacakları olduğu ifade edildi. Çin yeni yılı öncesinde huzurevi sahibinin çifte 10 bin yüen ödeme sözü verdiği ancak 6 bin yüen ödemesi üzerine tartışma çıktığı kaydedildi.
Yaralananlar arasından 6 kişinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Çin'deki yeni yıl kutlamaları sebebiyle birçok kişinin ailesi ile vakit geçirmek amacıyla huzurevinden çıkmasından dolayı daha büyük bir facianın yaşanmadığı ifade edildi.
Olayın ardından kaçan bakıcı Luo'nun her yerde polis tarafından arandığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...